Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
126p ELX 98 r. po pitrowemu - by piter19850207
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Rekin (Władca Piekieł)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 9

PostWysłany: Pon 02 Mar, 09 20:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pięknie brzmi, naprawdę pięknie Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Tymi drzwiami dalej musisz tak naparzać, żeby się zamkneły? Razz

Pochwał: 3
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 02 Mar, 09 21:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bobi napisał:
Moja siorka ma fajną ramkę pod tablice - dostała chyba od brata jej faceta który jest strażakiem.
"STRAŻ POŻARNA - 998 - ZADZWOŃ! - MY ZROBIMY RESZTĘ."

no taka rameczka jest zarąbista, ale ja nie preferuję ramek do tablic Rolling Eyes mam taką na w straży na Starze 244 GBA Wink

Rekin napisał:
Pięknie brzmi, naprawdę pięknie

no, bo od Ciebie Laughing

Rekin napisał:
Tymi drzwiami dalej musisz tak naparzać, żeby się zamkneły?

drzwi już zrobione, a przy okazji wszystkie zamki na jeden klucz Wink

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Aron (Skierniewice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 6

PostWysłany: Pon 02 Mar, 09 22:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ładnie gada ładnie Smile

PostWysłany: Pon 23 Mar, 09 17:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piter19850207 napisał:
oto filmik jak teraz chodzi silniczek po tym małym ulepszeniu i remoncie, na tłumiku Tekla od majstra Rekina

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gqvkoB33_Jw[/youtube]

no tłumiczek, śmiga fajnie, ogólnie maluch szybciej teraz się wkręca na obroty na tym lekkim kole zamachowym Cool

a tu fotka licznika zaadoptowanego z CCS'a Smile

temperaturka oleju się przydaje, ostatnio na autostradzie po przejechaniu jakiś 40 km z prędkością ciągłą 100-120 km/h doszło do ponad 90 st. C ale to dlatego, że był walnięty termostat, a tak max. dochodzi do 70-80 st. C, przydatny fajny bajerek polecam Wink

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 23 Mar, 09 17:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tłumiczek podobuje mi sie Razz liczniek w sumie tez ale ja tam wole zwykły od EL albo od FL u siebie w obrotek na desce rozdzielczej Wink ale nie mówie ze te rozwiazanie co masz jest złe Very Happy

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
piter19850207 (Wrocław/Oława/WBO)

PostWysłany: Pon 23 Mar, 09 17:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak narazie to nie moge wyskalować tego obrotka, bo na max. obrotach przy prędkości ponad 110-120 km/h wskazówka wkręca się aż za te 8 tys. obr/min Laughing muszę jeszcze coś pokombinować z nim i będzie gites

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Małkers (Lublin)

Pochwał: 2

PostWysłany: Sob 28 Mar, 09 13:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,moze nowe fotki maluszka pokarzesz ??

Co tam nowego zrobiles?
Powrót do góry

PostWysłany: Sob 28 Mar, 09 13:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

narazie oczekiwania na jakiś większy hajs Sad bo przez prawko na kat. C jestem bez większego grosza,
w poniedziałek fele idą do wyważenia i może je założę i zobaczę jak leżą Wink

do zrobienia:

hamulce (nówki bębny i szczęki Ferodo czekają razem z płynem i cylinderkami)
przez to chyba na Wolsztyn nie pojadę, a moja Piękna ma maturę 4 maja Sad

jak wezmę urlop, to zrobię podłogę, a dokładnie wyjebie bitgum w środku i konserwacje od spodu i pójdzie brunox, epoxyd i jakiś bitex czy coś w ten deseń, nadkola też zakonserwuję

no i upragnioną glebę muszę mu zafundować

www.eskadra126p.ugu.pl

Ostatnio zmieniony przez piter19850207 dnia Pon 04 Maj, 09 11:27, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 28 Mar, 09 21:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie bedzie kolegi na wolsztynie ??
Eee to lipnie Rolling Eyes

Powrót do góry

PostWysłany: Pon 04 Maj, 09 14:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no do Wolsztyna się nie wybrałem, ale za to oto co zrobiłem w ten weekend majowy

te tajle leżały i czekały na zamontowanie od grudnia tamtego roku Mr. Green

nowe, cylinderki, szczęki, sprężynki i będny zamontowane, tak to wygląda

to co zostało wymienione to leci na złom

zalany nowy płyn DOT-4, hamulce jeszcze nie hamują tak jak powinny Confused
były dwa razy odpowietrzane i pedał dalej nie jest twardy tak jak powinen,
po naciśnięciu podczas jazdy koła się nie blokują, niby hamują, ale słabo
nie wiem o co chodzi, ale sądzę, że to kwestia dotarcia się szczęk i bębnów oraz ponownego odpowietrzenia, pożyjemy zobaczymy

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Bronek (FSM)

PostWysłany: Pon 04 Maj, 09 18:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No , no nie pogadasz... Eleganckie bębenki Wink

Klasyk i elegant- prawie jak ojciec i syn Smile
"Spadochroniarze nie umierają-idą do piekieł aby się przegrupować"
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 04 Maj, 09 19:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niezle Very Happy

Powrót do góry
Aron (Skierniewice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Pon 04 Maj, 09 20:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czekamy na foty na alu Very Happy

PostWysłany: Wto 05 Maj, 09 9:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jakąś sesję może w tym tygodniu zarzucę, ale martwią mnie dalej te hamulce, nie wiem o co chodzi, po nadepnięciu trzy razy na pedał hamują normalnie, a za pierwszym razem nie za bardzo Rolling Eyes coś jeszcze nie działa jak powinno Sad

EDIT:

zamontowałem białe kierunki boczne, i tylne klosze 50/50 od kolegi TRENZ
malec powoli zaczyna wyglądać jak z podpisu Wink

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
piotrek87 (Hajnówka)

Pochwał: 2

PostWysłany: Czw 07 Maj, 09 17:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piter19850207 napisał:
po nadepnięciu trzy razy na pedał hamują normalnie, a za pierwszym razem nie za bardzo

Ja miałem podobnie po wymianie cylinderków. Pomogło dopiero jak założyłem długi wężyk na odpowietrznik,a drugi jego koniec do zbiorniczka z płynem i przepompowałem cały płyn pare razy (trzeba uważać tylko żeby nie wypompować całego płynu ze zbiorniczka Exclamation ), aż nie było widać żadnego bąbelka w płynie wyciekającym z odpowietrznika (zapowietrzone były wszystkie przewody hamulcowe a nie tylko cylinderki).

PostWysłany: Czw 07 Maj, 09 19:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piter19850207

a pompę regenerowałeś?

to tylko 9zł na zestaw i ze 2 h roboty, Polecam, u mnie pomogło przy podobnych objawach Wink

PostWysłany: Pon 11 Maj, 09 10:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bolec666 nie, nie regenerowałm jeszcze pompy

widocznie jest mocno zapowietrzony cały układ, juz teraz jest lepiej, ale nadal nie brzytwa, jak wygeneruje w tym tygodniu trochę wolnego zrobię to raz a porządnie, a nie tak na raty jak wcześniej

oto foty z niedzielnego popołudnia, nawet takie sobie wyszły Smile

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Bronek (FSM)

PostWysłany: Pon 11 Maj, 09 11:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zajebiaszczy jest Smile Glebe mu trzeba ale dla mnie nawet bez niej świetnie się prezentuje Wink

Powrót do góry
pyrcio_90 (Racibórz)

Pochwał: 1

PostWysłany: Pon 11 Maj, 09 11:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dokładnie Bronek bez obrazy ale czasem Wasze malce pomylę Very Happy oba czerwone eleganty i oba na alusach Razz wiem że się różnią ale na miniaturach czasem się zastanowię Razzpiter19850207 swietna robota,aluski są LUX! daj go tylko w dół lekko Wink

PostWysłany: Pon 11 Maj, 09 11:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

będzie gleba, choć trochę się obawiam tego Neutral pisałem kiedyś, że mam taki problem z obcieraniem lewej opony o rant nadkola/zderzaka, ale może coś się wymodzi, może samo zaklepanie rantów wystarczy, aczkolwiek nie jestem tego pewien

w sumie teraz wygląda jak terenówka Devil ale gleba będzie na bank, chociaż szkoda mi go, bo fajnie komfortowo się teraz jeździ Smile

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Kizar (Nysa)

Member
Member

PostWysłany: Pon 11 Maj, 09 12:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

komfort powiększysz robiąc glebę. troszkę twardziej będzie ale za to trzymanie na zakrętach rewelacja
Powrót do góry
Bronek (FSM)

PostWysłany: Pon 11 Maj, 09 12:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lekutka gleba mu nie zaszkodzi, nie wiem czemu ale dla mnie bez gleby to też jest spoko Twisted Evil

Powrót do góry
Wolf88 (RymanówZdrój/Krosno)

PostWysłany: Pon 11 Maj, 09 12:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

i to mi się podoba, autko nie przesadzone, wszystko wykonane ze smakiem tak jak powinno być (a nie na odpier**l) Wink... a gleba nie musi być jakaś MEGA, wystarczy go deczko położyć i malyna bedzie Faja
mroczek (Zielona Góra)

Pochwał: 1

PostWysłany: Pon 11 Maj, 09 12:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo ładnie wygląda elegancik, ale popracuj przy podszybiu bo tam juz ostro wygnite jest przy lewym odpływie Wink
Powrót do góry

PostWysłany: Pon 11 Maj, 09 13:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no jest podgnite i tu i tam niestety Ekhm... trochę progi i tylne nadkola zarażone rudą, ale wszytsko do opanowania myślę, że w czerwcu już definitywnie wygonie rudą z niego, konserwacja coś jak w temacie Bronka Wink no i ta glebinka

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 4 z 5

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński