Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
126p ELX 1997 by Patrick
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Patrick (Ciosaniec)

PostWysłany: Pią 08 Maj, 09 20:45    Temat postu: 126p ELX 1997 by Patrick Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam
Oto mój maluszek kupiłem go kilka dni temu rocznik 1997 z przebiegiem 88 tyś.
teraz nadszedł czas aby poprawić jego wygląd Wink
na szczęście zawieszenie jest nowe sprężyny, amortyzatory podwozie zakonserwowane niestety czeka mnie malowanie całego ale to w wakacje jak bedzie trochę $ Very Happy akumulator nowy. Gratisowo dostałem 4 koła całosć kosztowała mnie 450 zł
w miarę prowadzenia prac będę uzłupełniał temat zdjęciami i opisami tymczasem zdjęcia dzień po zakupie Wink

na razie tyle Wink

Ostatnio zmieniony przez Patrick dnia Nie 10 Maj, 09 16:32, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Bonus

Pochwał: 9

PostWysłany: Pią 08 Maj, 09 21:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przydał by się jakiś wiekszy opis i fotki dokładniejsze bo tu niewiele widać , no ale nie jest najgorzej .
Zanim zaczniesz cokolwiek modyfikować to zajmij się blacharką zobacz czy nie masz wykwitów rdzy , albo co gorsza jakiś dziur jak nie ma to w porządku można robić dalej . Tył chyba był robiony , bo dwa odcienie lakieru widać . Na dobry początek to porządnie wyczyszczenie , poczernienie zderzaków , kołpaki brzydkie , albo wywalić i felga na srebrno plus mały czarny kołpaczek lub seryjny ELegantowski no chyba że masz więcej kasy to jakieś Alu . W sumie to mógłby być troche bliżej ziemi no ale to juz zalezy od ciebie .
Uh ale się rozpisałem hehe.
Powrót do góry
Patrick (Ciosaniec)

PostWysłany: Pią 08 Maj, 09 21:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

blacharka już sprawdzona i progi już sie robia na szczęście nie są całe do wymiany tylko wstawki zrobię niestety ma kilka wgnieceń niektóre są zaszpachlowane jednak robił to jakiś amator no i trzeba poprawiać odnośnie felg to nie wiem jeszcze czy pomaluję fele tak jak piszesz Bonus czy kopaki założę

jutro spawanie i szpachlowanie Very Happy

Ostatnio zmieniony przez Patrick dnia Nie 10 Maj, 09 16:37, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Pią 08 Maj, 09 21:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Poza tymi progami to wygląda neiźle, przynajmniej na tych fotkach. Czasem nie kombinuj z kawałków blachy łaczenie progu z błotnikiem tylko kup reperaturkę i wspawaj to tak jak się nalezy.
Powrót do góry
Patrick (Ciosaniec)

PostWysłany: Pią 08 Maj, 09 21:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ciężko dostać progi i repertuarkę na razie jeszcze nie mam ale szukam, z blachy na pewno nie będę kabinował bo wyprofilowanie reperaturki graniczyło by z cudem chociaż wszystko da sie zrobić Wink

Ostatnio zmieniony przez Patrick dnia Sob 09 Maj, 09 0:55, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Pią 08 Maj, 09 22:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No i dobrze, a tak na przyszłość to nie wstawiaj na forum zdjec w pełnym rozmiarze tylko dawaj miniaturki z linkiem na pełny rozmiar.
Powrót do góry
Bronek (FSM)

Pochwał: 6

PostWysłany: Pią 08 Maj, 09 22:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fajny bobek Very Happy , zanim zaspawasz progi to proponuję wlać do nich jakis środek do profili zamkniętych to jeszcze długo wytrzymają Wink

Klasyk i elegant- prawie jak ojciec i syn Smile
"Spadochroniarze nie umierają-idą do piekieł aby się przegrupować"
Powrót do góry
bolec666 (OLSZTYN)

PostWysłany: Sob 09 Maj, 09 9:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

konserwę przecież można od środka wlewać, nie potrzeba do tego progów rozcinać Rolling Eyes

PostWysłany: Sob 09 Maj, 09 11:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no tak tylko że tam była korozja i jest wycięte po to aby wstawić nowy kawałek blachy a nie po to zeby konserwę wlać
Powrót do góry
bolec666 (OLSZTYN)

PostWysłany: Sob 09 Maj, 09 12:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Patrick ta uwaga skierowana była do Bronka

PostWysłany: Sob 09 Maj, 09 14:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

"Glebe Mu" Laughing
Powrót do góry
Patrick (Ciosaniec)

PostWysłany: Sob 09 Maj, 09 15:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wszystko w swoim czasie Very Happy
Powrót do góry
Bronek (FSM)

PostWysłany: Sob 09 Maj, 09 18:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bolec666 napisał:
konserwę przecież można od środka wlewać, nie potrzeba do tego progów rozcinać Rolling Eyes

wiem o tym doskonale, ale skoro ma wycięte dziury to przez nie też może wlac coś, i nawet wygodniej trochę moim zdaniem.

Klasyk i elegant- prawie jak ojciec i syn Smile
"Spadochroniarze nie umierają-idą do piekieł aby się przegrupować"
Powrót do góry
Mały (okolice piły)

PostWysłany: Sob 09 Maj, 09 20:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wlejesz bedziesz spawać i wszystko wypłynie od temperatury.
Powrót do góry
Patrick (Ciosaniec)

PostWysłany: Sob 09 Maj, 09 23:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

progi już zaspawane jeszcze tylko szpachla i pomalowanie ale to w poniedziałek Very Happy

W wakacje jak zarobię trochę $ to i tak czeka go remoncik i nowy lakier Very Happy bo okazało sie ze miał kilka wgnieceń i nie najlepiej ktoś to próbował naprawić Confused

no i gotowe został tylko lakier do zrobienia niżej kilka fotek Razz

a to już po zakończeniu prac, tak na pusto Cool

pompa hamulcowa już na szczęście wymieniona

jutro odpowietrzanie i mam nadzieję zdążę jeszcze na przegląd a w przyszłym tygodniu przerejstrowanie i OC. W najbliższym czasie malowanie mam nadzieję do wakacji sie uda a później już tylko ulepszanie Wink

PS. Lada momęt przyjdą ringi Very Happy
już są Laughing

postępy w pracach nad ringami i efekt końcowy Cool

Ostatnio zmieniony przez Patrick dnia Pią 19 Cze, 09 21:02, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
staszekv (Kębłowo)

PostWysłany: Sro 27 Maj, 09 22:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

widze następne ringi na forum ;p
Powrót do góry
Aron (Skierniewice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 27 Maj, 09 23:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Całkiem nie najgorzej mu z tymi ringami

PostWysłany: Sro 27 Maj, 09 23:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

postaram sie zrobić zdjecia w lepszej jakości i wrzucić jak najszybciej Laughing

tak ma wyglądać Wink mam nadzieję że już niedługo Cool
http://www.terytorium126p.pl/forum/post101449.html#101449
Powrót do góry
pyrcio_90 (Racibórz)

Pochwał: 1

PostWysłany: Sro 27 Maj, 09 23:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ładnie,ale widziałem mocniejsze(jaśniejsze) światło z ringów Wink teraz soczewka niemodna widzę Very Happy same ringi będą Wink ale fajny bajer ładniejszy niż postojówka - nie daj Bóg niebieska Smile

PostWysłany: Sro 27 Maj, 09 23:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pyrcio_90 napisał:
ładnie,ale widziałem mocniejsze(jaśniejsze) światło z ringów

najlepszy efekt jest wieczorem Laughing

Powrót do góry
grucha89 (Racibórz)

PostWysłany: Wto 02 Cze, 09 21:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

swietny efekt z tymi ringami Smile fajny elegancik pozdro
Powrót do góry
Bilo (ERA)

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sro 03 Cze, 09 10:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kto jeszcze nie ma ringow to zakladac Laughing Laughing

Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL
Powrót do góry
Lewy_ (Tczew)

PostWysłany: Sro 03 Cze, 09 10:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja nie załoze Razz ale w twoim fajnie wygląda Cool

---------OooO---------

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/23522
Powrót do góry
WitchDog (Łódź)

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Sro 03 Cze, 09 13:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bilo napisał:
Kto jeszcze nie ma ringow to zakladac Laughing Laughing

nic dodać nic ująć Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

PostWysłany: Sro 03 Cze, 09 13:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzisiaj skończyłem wymianę głowicy Jupi! jeszcze tylko zawory i mam nadzieję na jakiś czas wystarczy mu warsztatu hehe Very Happy a tu fotki z przebiegu napraw

montaz nowej głowicy i obejmy do tłumika Cool

a to już po naprawie w garażu z ringami jednak efektu nie ma bo telem robiłem zdjecia na dnaich dodam lepsze zdjecia ringów Cool

teraz prace trwają nad klapą tylną która miała iść na złom ale postanowiłem coś z nia zrobić była trochę wykrzywiona ale już jest wyklepana i zaszpachlowana była z niej brana też blacha ale mam nadzieję że uda mi sie wspawać blachę i zaszpachlowac tak ze nie będzie widać, dziurki po korkach na śruby od rejstracji już zaspawane no i co drugi regielek wycięty całość bedzie pomalowana prawdopodobnie na czarny połysk Cool

Trochę fotek po umyciu ELX-a Mr. Green

I jeszcze zdjęcia z ustawki po zamontowaniu ringów Mr. Green

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński