Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
126p '83 by artjas
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Marchewa (Łódź)

Pochwał: 6

PostWysłany: Sro 12 Lis, 08 17:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Poproś Mocha żeby wkleił Ci fotke swoich foteli z zagłówkami,które w jakiś sposób napewno poprawią bezpieczeństwo a będą klimatem odpowiadały Twojemu Fiacikowi.Pozatym tak jak napisałem,możnaby się zastanowić nad zmianą lusterka,i będzie ideał...Mogę prosić jakieś fotki wnętrza autka?
Pozdrawiam,Bartosz Smile
Powrót do góry
niekiepsko (kraków)

PostWysłany: Czw 04 Gru, 08 15:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

niewyraźne, buuu........

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Czw 04 Gru, 08 19:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moje fotele... nawet nie mam fotki Rolling Eyes ale zrobię specjalnie dla kolegi - a może po prostu przejrzyj mój temat i gdzieś się taka fotka zapodziała.

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 04 Gru, 08 22:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ładny maluszek,widze ze kolejny sliczny klasyk Very Happy jak dla mnie to ciut za wysoko stoi Razz

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
artjas (Kraków)

PostWysłany: Sro 18 Lut, 09 14:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no i koniec z sarkastycznymi docinkami typu najmniejszy SUV swiata, 126p crosscountry czy maluch outback jakimi to byl obdarzany moj fiacik przez kumpli Wink Lekko sklepany (14cm )resor juz zalozony Smile poprzedni byl regenrowany, a raczej przeregenerowany przez poprzedniego wlasciciela, dlatego siedizial wyzej niz seria.
Niestety okazalo sie, ze zwrotnice do wymiany, co sadzicie o tych regenerowanych z allegro (komplet za 90zl) ?

Ostatnio zmieniony przez artjas dnia Sro 18 Lut, 09 15:09, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)

Pochwał: 7

PostWysłany: Sro 18 Lut, 09 14:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja je właśnie kupiłem, są założone, ale jeszcze maluch na nich nie wyjechał - więc ciężko stwierdzić.
Jak założyłem to chodzą trochę ciężko ale płynnie, a nie skokami, zobaczymy jak wyjedzie Smile

Powrót do góry
artjas (Kraków)

PostWysłany: Pon 23 Lut, 09 9:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tez zdecydowalem sie na te regenerowane zwrotnice.

a zatem renowacja zawiasu & co. juz prawie skonczona,
uklad hamulcowy caly nowy,
wiec przyszla pora na usprawnienie silnika, ponizej przedstawiam plany na wiosne

1 . Wałek od Halczyńskiego (Rewar, Grzegorzecka 43) : http://pavlus.republika.pl/ ; 290tka (170zł - napawany)

2. splanowac glowice 2mm ( Kososicka 23, Papiez, ok 60zl )

3. przetoczyć koło zamachowe na 4kg ( Papiez, ok 50zl )

zastanawiam sie tylko czy warto inwestowac w w/w elementy, ktore maja juz 26 lat i 78 tys przebiegu, moze lepiej kupic swiezsza glowice, nowe kolo do przetoczenia, nowy walek do obrobki.

co o tym sadzicie?

Zaznaczam dodatkowo, ze nie mam czasu i mozliwosci samemu bawic sie w rozkrecanie silnika wiec raczej zlece to komus.
Powrót do góry
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)

Pochwał: 7

PostWysłany: Pon 23 Lut, 09 10:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zamach się nie starzeje... tylko sprawdź w jakim stanie jest wieniec jak jest ok to po co kupować nowy?
po co kupował nowy wałek rozrządu skoro jak oddasz stary (przynajmniej we WRO) to jest pokrywany czmyś -sorry ale nie pamiętam co to było - i razem ze szklankami dostajesz na wałek dożywotnią gwarancję.

Powrót do góry
artjas (Kraków)

PostWysłany: Pon 10 Sie, 09 19:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no i dostał bagażnik dachowy, naklejki epokowe i pieska na półkę Smile
wydaje mi się jednak, że bagażnik będę musiał trochę obniżyć (niestety poprzez przycięcie)
Powrót do góry
Bilo (ERA)

Pochwał: 6
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 10 Sie, 09 22:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiem ze sie cieszysz nowym gadzetem ale popatrz jeszcze raz i przemysl sprawe czy to akurat musi byc ten bagaznik. Moze po obnizeniu bedzie lepiej wygladal. Kierunek rozwoju auta nadal sluszny Wink

Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 10 Sie, 09 23:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jestem za ale po obnizeniu tego badziewia na dachu Wink

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
niekiepsko (kraków)

PostWysłany: Wto 11 Sie, 09 20:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no no ... przylukałem maluszka ostatnio i bagażnik rzeczywiście wydaje się być troche za wysoki.

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Wto 11 Sie, 09 23:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dlaczego niestety poprzez przycięcie?

Tnij i nie gadaj, co go tam szkoda?
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński