| Autor |
Wiadomość |
cb_marcin (Pionki)
![]() Pochwał: 1
|
Wysłany: Nie 17 Maj, 09 12:03 Temat postu: 126BIS SWAP 1.2 MPI + 4 throttle speed 5<in progress> |
|
|
Wreszcie przyszedł czas by wystartować ze swapem, wczorajsza niezapomniana podróż dala mi się mocno we znaki, 6 godzin jazdy w ciągłym strachu o to czy dojadę do domu, w tym miejscu jeszcze raz wielkie dzięki dla Wurca i Szczurasa, dzięki którym w sumie dało się jakoś powiązać koniec z końcem
wracając do samego bisa, zaraz po pierwszym jego przejechaniu byłem załamany, ten samochód bardziej hamował niż jechał, ale cóż za daleko byłem żeby sie wracać bez efektów, tak więc przystąpiliśmy do przygotowywania bisa do 370KM drogi powrotnej, pierwsze kilometry na Wrocławiu były koszmarem, prędkość 40km/h była maxem, a dym z hamulców jak i kratek i swąd opon był niemal jak chleb powszedni, pierwsze 100 km było prawdziwą udręką, później hamulce puściły i dało się jechać normalnie , cykając sobie 70na godzinkę, mijały kolejne metry , po małych przejściach z policją w sumie można to nazwać normalnym spotkaniu ze służbami prewencji, nie zapomnę nigdy miny ochroniarz na astacji benzynowe, jak zapytany przez niego o to co robi maluch na DKL w okolicach Radomia odpowiedziałem że wyprowadziłem go na spacer:D
o godzinie 4 bis stał już na miejscu, pare pierwszych odsłon:d
jeszcze przed wejściem do rakiety
ładne pare km za wrocławiem
w trakcie mordęgi
już na parkingu,
jeszcze kilka fotem z wurca zajezdni, jego poszukiwany stracił buty i akumulator i stał sie oszukiwany :d
 _________________ Budowa Trwa.... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nowaczek (EL)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 3 Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Nie 17 Maj, 09 22:06 Temat postu: |
|
|
grubo grubo ziomek czekam na dalsze odsłony maluszka  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aron (Skierniewice)

Pochwał: 6
|
Wysłany: Nie 17 Maj, 09 22:08 Temat postu: |
|
|
Podobają mi sie fotele jakie masz w tym Bisie ogólnie cały Bisik wygląda sympatycznie _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lewy_ (Tczew)

|
Wysłany: Pon 18 Maj, 09 6:57 Temat postu: |
|
|
ładnie sie Bisik prezentuje zobaczymy co bedzie dalej  _________________ - Dlaczego faceci uwielbiają kobiety w skórze?
- Bo pachną jak nowa tapicerka.
---------OooO---------
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/23522 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
The Polak (Rawa Mazowiecka)
![]()
|
Wysłany: Pon 18 Maj, 09 17:54 Temat postu: |
|
|
A w BISie to co krzesła stoją??
Mówiąc fotele nie każdy od razu myśli kubełki... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilo (ERA)
 Pochwał: 6 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon 18 Maj, 09 19:31 Temat postu: |
|
|
| The Polak napisał: | A w BISie to co krzesła stoją??
Mówiąc fotele nie każdy od razu myśli kubełki... |
Jestes zona Arona ze wiesz co mial na mysli? _________________ Audi Klub Polska member
Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
The Polak (Rawa Mazowiecka)
![]()
|
Wysłany: Pon 18 Maj, 09 19:57 Temat postu: |
|
|
Ty jego żoną też nie jesteś i nie wiesz co miał na myśli, a nawet jego żona może tego nie wiedzieć.
Chciałem bronić kolegę od pomówień związanych z nie odróżnianiem przez niego kolorów, ale widzę, że tutaj jest to bez sensu.
I może niech sam się wypowie na ten temat, bo drążenie go przez nas do niczego nie prowadzi. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilo (ERA)
 Pochwał: 6 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon 18 Maj, 09 20:24 Temat postu: |
|
|
To po kiego kleszcza sie wcinasz jak baba na jarmarku  _________________ Audi Klub Polska member
Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
cb_marcin (Pionki)
|
Wysłany: Pon 18 Maj, 09 20:33 Temat postu: |
|
|
proszę skończcie ta farsę D , bis na razie stoi pogmniły, dzisiaj zaanbyłm migomat, sądze ze jak do soboty wyrobie się z praca i zakupem elementów, to po niedzieli rusza prace naprawcze karoserii |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nowaczek (EL)
|
Wysłany: Wto 19 Maj, 09 15:26 Temat postu: |
|
|
zauwazyłem ze pewna osoba wprost uwielbia zwracac uwage innym i prowokowac do kłutni ehhh załosne
soory za OT
cb_marcin a jaki tam masz w planach silnik bo mi pisałeś na gg ze bedzie grubo  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ekjonar (Włoszczowa)

Pochwał: 4
2000 Fiat 126p EL Happy end
|
Wysłany: Wto 19 Maj, 09 15:36 Temat postu: |
|
|
Jak zobaczyłem w dziale ten temat to myślałem że już go skończyłeś bo o tym bisie mówiłeś już dawno temu. No ale powodzenia w pracach  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
cb_marcin (Pionki)
|
Wysłany: Wto 19 Maj, 09 18:55 Temat postu: |
|
|
| no tak jak w opisie NOwaczek, 1.2 MPI |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nowaczek (EL)
|
Wysłany: Wto 19 Maj, 09 18:58 Temat postu: |
|
|
| cb_marcin a skrzynka jaka ?? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nowaczek (EL)
|
Wysłany: Wto 19 Maj, 09 18:58 Temat postu: |
|
|
| cb_marcin a skrzynka jaka ?? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
cb_marcin (Pionki)
|
Wysłany: Wto 19 Maj, 09 19:18 Temat postu: |
|
|
| 5 biegowa z Rapid |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nowaczek (EL)
|
Wysłany: Sro 20 Maj, 09 12:31 Temat postu: |
|
|
a skołowałes juz czy poszukiwania nadal trwają skrzynki ??
a poloski sam dorabiasz czy od sebcyca bierzesz ?? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
cb_marcin (Pionki)
|
Wysłany: Sro 20 Maj, 09 21:52 Temat postu: |
|
|
ja niestety nie lubię dawać zarobić innym jeżeli moge zrobić to sam i nawet jak nie dobiorę, w co jednak wątpię to półosie na pewno będą robione przeze mnie . a cod o skrzyni to juz dawno lezy i czeka złożona niewyczyszczona, tylko czekam na napęd linki prędkościomierza ale to będzie juz na dniach, byc może jutro i zaczynam po woli _________________ Budowa Trwa.... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aron (Skierniewice)

Pochwał: 6
|
Wysłany: Sro 20 Maj, 09 22:00 Temat postu: |
|
|
Tak, chodziło mi o te zielone fotele z Bisa. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nowaczek (EL)
|
Wysłany: Czw 21 Maj, 09 0:31 Temat postu: |
|
|
cb_marcin to ziomus dogadamy sie moze bys mi zrobił pułoski pod szkrzynke od skody bo jak mam od 120l sebcyc muwił ze wejdzie tylko na dorobienie pułosiek to bym musiał długo czekac
usmiechne sie na gg  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
cb_marcin (Pionki)
|
Wysłany: Wto 26 Maj, 09 15:43 Temat postu: |
|
|
no to jak co czekam na gg
dzisiaj bis przeszedł po mału w faze prac, co prawda moze nic wielkiego ale zawsze coś:pd
koło niestety zasłania dzisiejsze osiągnięcia ale coś tam widać p nie zdążyłem zrobić jak jeszcze był na boku, poprostu zapomniałem
pewnej spokojnej soboty
EDIT CD.
zaczęła sie robić druga strona
niedzielna chwila nudy, zamontowałem sobie hebel
mała przymiarka
przez tylko tydzień bis stoi pod dachem ale mam nadzieje że chociaż podłoga zagości do niedzieli
tyle zostało z wnętrza
NEXT EDIT:D
no dzisiaj za nabyłem podłogę po ku**wsko długim oczekiwaniu w sklepie i ciągłym schodzeniu na niczym wkurzyłem sie i pojechałem na szrot, gdzie nabyłem podłogę troszkę podjedzoną w jednym miejscu ale nie tak ze tragedia, ktoś widać zakupił i rzucił gdzieś pod dachem, ale kawałek wystawał, i stałem się właścicielem za 100zł , tylko ze w tej opcji moje wcześniejsze prace w pewnej części były na darmo, bo tutaj mam całą podłogę, , i muszę teraz porozwiercać zgrzewy od tunelu i wywalić resztę blachy spod tunelu i wstawię całość w jednym kawałku to co kupiłem, na razie ne ma aparatu bo siostra pojechala sie wczasować ale sadze ze do weekendu jak nic nie wyskoczy chociaż będzie na czym usiąść _________________ Budowa Trwa.... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piter19850207 (Wrocław/Oława/WBO)
 Pochwał: 3 Ostrzeżeń: 1
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nowaczek (EL)
|
Wysłany: Sro 27 Maj, 09 13:31 Temat postu: |
|
|
| a nie bałes sie tak siedziec pod tym malcem przecierz to padlina jak by ta rura sie głebiej wbiła to koniec ehhhhhhhh ;/ |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|