Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
126 ELX w Irlandii...
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
abarth79

PostWysłany: Sro 09 Lis, 11 16:31    Temat postu: 126 ELX w Irlandii... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie,

Pod koniec pazdziernika 2010 zwiozlem do Irlandii dume polskiej motoryzacji prezent o mojej kochanej zony, rok prod. 1998
Szczeze mowiac spodziewalem sie lepszego stanu technicznego ale coz za 750zl nie ma co wymagac a do tego gosc powiedzial mi ze stal pod chmurka ok 2 lata nie odpalany, a i wiecie przeciez ze eleganty mialy blache do d... Plany mam zeby zrobic z niego super maszynke ze zmodyfikowanym zawieszeniem i silnikiem, bedzie nowy lakier (czerwony metalic) i beda zderzaki chromowane, aluski juz mam kupilem od CC. Na poczatku zabralem sie z zapalem za wyciagniecie silnika i ogolne sprawdzenie podlogi i tu co? pognita w kilku miejscach przy progach, same progi i w ogole kicha. No to co rozbiórka i spawanko...

wiec przedstawiam Wam moje dziecko i jego historie od poczatku jak ten malec przyjechal tu na wyspe..

Podloga wyspawana ,jeszcze moze dwie latki w srodku a potem przewracamy na drugą strone i do roboty, czyszczenie wachacza, nowe tarcze kotwiczne, hamulce , lozyska, przegob itd...

Dol przedniego pasa juz jest wyciety, duzo duzo pracy jeszcze przede mną ale coz czego sie nie robi zeby uzyskac planowany efekt...

Cholerne podszybia w maluchach, a to wszystko przez te za male wezyki od odprowadzenia wody... zobaczcie sami... narazie wyczyszczone i potraktowane Kortaninem...

...pół godzinki i zbiorniczek jak nowy...

a dzis tj. 27.01.2011 dokonalem modyfikacji ukladu poboru powietrza przez silnik, wycieta polka i przespawana rura ssaca bezposrednio po boczny wlot w blotniku

cdn...

Jest ciag dalszy -blacharka zrobiona obydwa progi i blotniczki wstawione...

ImageShack.us

ImageShack.us

W przyszlym miesiacu jade do polski na urlop i przywioze lakier, podklady, szpachlowki, walek od Swiatka, glowice i inne pierdolki wiec znow CDN...

Witam wszystkich ponownie, mamy wrzesien praktycznie juz pazdziernik wiec czas najwyzszy na kilka fotek zwiazanych z moim maluszkiem...

To na razie tyle koledzy, podklad czerwony jak widac potem srebrna baza, po srebrnej czerwona perla i lakier ... wszystko na biezaco bede wklejal w moj post
Do pozniej i tradycyjnie CDN......

Witajcie ponownie, prace znów ruszyły a oto efekty:

Blachy silnika w podkładzie wysokotemperaturowym

Wnęka silnika w baranku przed lakierem...

i po lakierze juz na gotowo..

i tak samo wneka bagaznika, klapa i pokrywa silnika..

we wtorek lub srode lakierowanie budy ah juz nie moge sie doczekac. cdn... pozdro !!
Powrót do góry
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Sro 09 Lis, 11 16:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ambitnie Smile a jak z rejestracją?? na polskich papierkach cały czas??

PostWysłany: Sro 09 Lis, 11 16:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak juz go skoncze to rejestruje na tutejsze blachy, ale to dopiero w marcu 2012
Powrót do góry
metaltymek (Kady)

Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 09 Lis, 11 20:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

też bym tak chciał swojego wypatroszyć, polakierować i złożyć Smile

te listewki boczne to takie fabrycznie były, czy wyblakły?

Powrót do góry
fiatcik (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 1

1986 Fiat 126p E

PostWysłany: Sro 09 Lis, 11 20:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Będzie się wyróżniał, pewnie dużo Maluchów w Irlandii nie ma. A i naszym emigrantom się Polska przypomni Razz

I jestem pod wrażeniem Twojego podejścia, oby się odwdzięczył za tą pracę co w niego wkłądasz, mogę Ci życzyć tylko powodzenia i dalszej wytrwałości Smile

Naklejki do Malca i nie tylko:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=12864163
Very Happy

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/75689
Powrót do góry
Primi

PostWysłany: Sro 09 Lis, 11 20:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

abarth79 no takie podejście to mi się podoba Cool
Nie ma to tam to, konkretna robota Wink
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 09 Lis, 11 23:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zajebiszczo, dbaj o niego ! Smile

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 09 Lis, 11 23:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Brawo bracie oby tak dalej Smile kupa kasy i pracy ale się opłaci Smile
przypomina mi się remont mojego bąka hihi Smile
powodzonka Smile

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Dziwak

Pochwał: 1

PostWysłany: Sro 09 Lis, 11 23:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Będzie kozak ;p
Powrót do góry
abarth79

PostWysłany: Czw 10 Lis, 11 0:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

metaltymek, listwy sa czarne tylko na fotkach tak wyszly.

fiatcik, Primi , morrek, Stasiu126p , Dziwak - wielkie dzieki !!! Very Happy
Powrót do góry
Damiano (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 1

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 11 Lis, 11 21:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ja czekam na fotki z dalszych prac, kupa pracy włożona w auto...

Powrót do góry
Stopa (Obrowo k.Torunia)

PostWysłany: Sob 12 Lis, 11 11:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

powodzenia w pracach,w jakiej czesci IRL bedzie sie poruszał?pytam z ciekawosci bo sam tam byłem 3 lata.pozdrawiam:-)
Powrót do góry
abarth79

PostWysłany: Sob 12 Lis, 11 20:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witaj Stopa, bede jezdzil w Portlaoise Co.Laois i na wszelkiego rodzaju zloty. Na ostatnim zlocie Subaru na ktorym bylo 270 szt byl jeden malec i budzil wieksze zainteresowanie niz 4WD. hi hi
Powrót do góry
metalzkudowy (Kudowa Zdrój)

PostWysłany: Sob 12 Lis, 11 20:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bo te wszystkie subaru to ścierwo. Górą malce!

http://www.terytorium126p.pl/forum/malczik-126-elx-98-bo-musi-byc-elegant-cko-t8343.html
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sob 12 Lis, 11 22:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

metalzkudowy napisał:
bo te wszystkie subaru to ścierwo. Górą malce!

Nie wieżę, że gdyby ktoś zaproponował zamianę malucha, na subaru, to byś się na to nie zgodził. Twisted Evil

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sob 12 Lis, 11 22:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bynajmniej ja bym się nie zgodził Razz

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
metalzkudowy (Kudowa Zdrój)

PostWysłany: Nie 13 Lis, 11 0:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja bym się zgodził i kupiłbym 15 malców. Nigdy mi się nie podobały jakieś subaru, evo itd. Kiedyś chciałem honde civic IV lub V ale malec lepszy.

http://www.terytorium126p.pl/forum/malczik-126-elx-98-bo-musi-byc-elegant-cko-t8343.html
Powrót do góry
Rampula (Bytom)

PostWysłany: Nie 13 Lis, 11 22:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piękna robota panie kolego! Very Happy
super jak widzę, że coraz więcej ludzi też wkłada serce i kasę w eleganty,bo nawet tych już coraz mniej na drogach

PostWysłany: Pon 14 Lis, 11 12:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aaa to spoko,ja zamieszkiwalem w okolicach wexford Very Happy powodzenia w propagowaniu polskiej mysli technicznej prl-u Smile
Powrót do góry
abarth79

PostWysłany: Wto 29 Lis, 11 19:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak, w koncu polakierowany, a efekt? ocenicie sami... ale powiem tylko jedno - jestem taki HAPPY !!! zajebiscie

najpierw srebrny potem czerwona baza i w koncu lakierek...

i tradycyjnie CDN...
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 29 Lis, 11 19:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lakierek piękny, czekamy na efekt końcowy

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Wto 29 Lis, 11 20:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

będzie grubo Mr. Green
czekam na efekt końcowy Very Happy
no i powodzenia w składaniu Wink

Pochwał: 3

PostWysłany: Wto 29 Lis, 11 20:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no bestyjka ładnie się zapowiada
Powrót do góry
abarth79

PostWysłany: Wto 29 Lis, 11 20:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki dzieki luknijcie jeszcze na filmik...

http://imageshack.us/clip/my-videos/820/3zqc.mp4/
Powrót do góry
guti (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 3

1987 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 29 Lis, 11 20:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lakierek prze piękny Very Happy Mr. Green
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński