Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
1.1 spi -> gaźnik - zapłon??

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center
Autor Wiadomość
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member
Pochwał: 4

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Pon 14 Mar, 11 0:59    Temat postu: 1.1 spi -> gaźnik - zapłon?? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam! Mam silnik 1.1 spi z przeznaczeniem do swapa, ale mam zamiar wywalić wtrysk i zamontować gaźnik nie wiem jeszcze z jakiego silnika, pomocy !!! Ale bardziej dręczy mnie zapłon! Da rade bez zmiany cewek na rozdzielacz? Jeśli tak to w jaki sposób, w CC900 na gaźniku miałem też cewki i działało, jak wszystko podłączyć?

Z góry dziękuje za odpowiedź Wink
Powrót do góry
Tomek84 (Łódź,Aleksandrów Ł.)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 14 Mar, 11 11:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie wiem czy gra jest warta świeczki
Potrzebny ci będzie kolektor z gaźnikiem od uno 1.0 i tak samo aparat zapłonowy + cewka

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 14 Mar, 11 11:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pamiętaj ze wtedy rozdzielacz będzie od strony ściany grodziowej i jego obsługa byłaby bardzo kłopotliwa

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member

PostWysłany: Sob 23 Kwi, 11 12:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kolektor będzie z spi ale przerobiony pod gaźnik Weber 34 DCMP/DCHD Smile Tylko martwi mnie zapłon ale będzie z uno raczej, teraz myślę o obrobieniu głowicy ładnie Smile
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sob 23 Kwi, 11 13:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to daj czapke z uno 1.0 i wałek z punto 1.2 mpi

Powrót do góry
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member

PostWysłany: Pon 25 Kwi, 11 17:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na wałku z 1.2 MPI, odpowiednio wyprzedzonym zapłonem, obrobioną głowicą, kanałami i gaźnikiem mam szanse się zbliżyć do mocy seryjnej z 1.2 MPI?
Powrót do góry
Tomek84 (Łódź,Aleksandrów Ł.)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 25 Kwi, 11 18:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Raczej nie
Jak założysz główkę od 1.2 z kompem i wiązką to będziesz miał koło 65-68 kucy
Z gaziora nie wydusisz 75

Member
Member

PostWysłany: Wto 26 Kwi, 11 9:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale ten gaźnik jest z samochodu co ma 82km Razz Więc o to się nie trzeba martwić tylko o obrobienie silnika, dokładnie się na tym wszystkim nie znam Sad
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 26 Kwi, 11 9:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

34 DCMP to jest gaźnik z 125p jak dobrze pamiętam, lepiej zostaw wtrysk i kompa bo na gaźniku jaki byś nie założył nie wydusisz tyle co z wtrysku, a spalanie na gaźniku jest sporo większe.
najlepiej dołożyć trochę kasy i kupić 1.2 mpi i się nie pierdolić z tym.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński