| Autor |
Wiadomość |
Damiano (Łódź)

Pochwał: 5 Ostrzeżeń: 1
1997 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Wto 05 Lip, 11 20:13 Temat postu: zderzaki chrom do FL i EL, co o tym myślicie? |
|
|
widzę że zakładanie chromowanych zderzaków do FL i do EL budzi dyskusje... Postanowiłem założyć temat i wysłuchać opinni na ten temat. Sam jestem zdania że chrom pasuje i do FL i do EL tylko musi być odpowiedni kolor i ogólny wygląd auta. Czekam na wasze opinie na ten temat:) _________________ Nie ważne czym, ale jak jeździsz...
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
kaszel666
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Wto 05 Lip, 11 20:33 Temat postu: |
|
|
| Maluch był ogólnie zaprojektowany pod chromy, dopiero później przypasowano mu p4 i szerokie plastikowe zderzaki. Według mnie chromy pasują do każdego malca, kwestia gustu, a jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szczepan (Łódź)

Pochwał: 2
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Wto 05 Lip, 11 20:41 Temat postu: |
|
|
Może i był projektowany ale nie do przesady wszyscy pchają chromy do malców ile można (starać się trzymać w serii ) ???
Już został oklepany ten temat bo większość tak robi albo na sile chcą robić ST
Jeżeli ma być chrom to tylko w ST a nie przerabiane EL i FL (rozumiem tych co maja swapy czy rajdów-ki chrom wytrzymalszy od plastiku ale nie do przesady)  _________________

D'N'B-Dobry bass cały czas
Nadworny awanturnik  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Damiano (Łódź)

1997 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Wto 05 Lip, 11 20:53 Temat postu: |
|
|
ja wcale nie chce robić ST z mojego elx, tylko chromy pasują mi jakoś bardziej niż plastik, i wydaje mi się że ładnie się komponują z czerwienią, i gdy skończę go już tak na dobre, to będzie niezły efekt. _________________ Nie ważne czym, ale jak jeździsz...
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pawwel92 (Dzbenin / Ostrołęka)

1991 Fiat 126p FL
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jakub Zakrzewsk (Ostrołęka (Mazowsze))

Pochwał: 1
|
Wysłany: Sro 06 Lip, 11 11:44 Temat postu: |
|
|
| i tu sie Pawełku nie zgadzamy. moim zdaniem chromy w postaci zderzaków do EL pasują idealnie |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomek84 (Łódź,Aleksandrów Ł.)

Pochwał: 7
1997 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Sro 06 Lip, 11 12:57 Temat postu: |
|
|
Wszystko zależy od koloru auta i dodatków na nim  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Pochwał: 8
|
Wysłany: Sro 06 Lip, 11 13:30 Temat postu: |
|
|
wszystko do wszystkiego, ale żeby to jakoś wyglądało i się nie gryzło...w niektórych przypadkach wyglada niczym przyklejone "coś" w miejsce seryjnej części..nie potrafie lepszych słów znaleźć, po prostu nie pasuje i tyle _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szczepan (Łódź)

1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sro 06 Lip, 11 17:47 Temat postu: |
|
|
No ta ale już nie do przesady wszyscy je pchają na bobstery  _________________

D'N'B-Dobry bass cały czas
Nadworny awanturnik  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro 06 Lip, 11 18:06 Temat postu: |
|
|
skoro sie podoba... ich samochody, a jak chałę odwalają to nie pozostają w nieświadomości i zostają informowani oficjalnie na forum a co dalej z tym zrobią, wiadomo czyja sprawa _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wojtek6996 (Bełchatów)

|
Wysłany: Pon 11 Lip, 11 10:40 Temat postu: |
|
|
Ja osobiście nie mam zamiarów zmieniać zderzaków na chromy mimo, że wiele osób mi tak doradza. Po prostu dopiero co pomalowałem te, bo były całe wyblaknięte;) Wracając jeszcze do chromów to fajna rzecz jednak jeśli ktoś będzie dużo podróżował w zimę to musi naprawdę o nie dbać Moim zdaniem po pierwsze nie ma sensu "postarzać" maluszka, chociaż do niektórych to pasuje  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
marmar12313 (Mysłowice)
![]()
|
Wysłany: Czw 04 Sie, 11 1:00 Temat postu: |
|
|
a skoro o chromach mowa czym najlepiej je odnowić ? przywrócić połysk i blask
i przy okazji usunąć małe kropeczki po brązowej farbie bo poprzedni właściciel chyba coś malował i mu nakapało.... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

Pochwał: 5
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw 04 Sie, 11 9:52 Temat postu: |
|
|
tylko podpowiem że taka sam wata stalowa jest w tesco, cos ponizej 2 złotych kosztuje, co prawda troche mniej ilościowo, ale też 3 grubosci włosia, pod czyszczenie i dokladna polerke. _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
marmar12313 (Mysłowice)
![]()
|
Wysłany: Nie 07 Sie, 11 22:34 Temat postu: |
|
|
A orientujcie się ile takie niklowanie może wynieść $$? zalezne od połaci terenu pewnie to jest?
Zastanawiam się czy jakiej zwykłe specyfiki dadzą radę - widziałem ostatni u sprayu regenarator do chromu ale to pewnie nie za wiele podziała |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
młody2 (konin)
![]()
Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Nie 07 Sie, 11 22:54 Temat postu: |
|
|
| nie opłaca kłaść chromu od nowa bo powierzchni nie będzie aż tak równa jak fabryczna a i cena jak dzwoniłem 400zł szt lepiej kupić nowe lub używane w bdb stanie wyjdzie taniej |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
marmar12313 (Mysłowice)
![]()
|
Wysłany: Wto 09 Sie, 11 0:13 Temat postu: |
|
|
Albo faktycznie zabrać się gruntownie za swoje i zrobić co się da aby im połysk przywrócić
I tą drogą chyba pójdę  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

|
Wysłany: Wto 09 Sie, 11 8:02 Temat postu: |
|
|
Niklowanie normalnie kosztuje tyle że byś się nie wypłacił..
Chyba że ma się wtyki  _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
barteko007 (trzebnica/DW)
![]()
|
Wysłany: Nie 28 Sie, 11 18:42 Temat postu: |
|
|
zastanawiam się nad założeniem chromów do EL-a i pytanie moje brzmi: czy rozstaw śrub w chromowanych zderzakach jest taki sam jak w plastikowych i czy można je zamontować bez większego rzeźbienia?  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

|
Wysłany: Nie 28 Sie, 11 19:35 Temat postu: |
|
|
Zderzaki ( o ile masz mocowania) są plug&play. _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Damiano (Łódź)

1997 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Nie 28 Sie, 11 20:51 Temat postu: |
|
|
a jak nie, to możesz przerobić mocowania z plastików, na chromy:) _________________ Nie ważne czym, ale jak jeździsz...
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

|
Wysłany: Nie 28 Sie, 11 21:00 Temat postu: |
|
|
Damiano a możesz napisać jak ? Bo może się przyda  _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

Pochwał: 20
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Nie 28 Sie, 11 21:23 Temat postu: |
|
|
po chuju to wygląda, lepiej już dociąć kawałki rury i skręcić śrubą _________________
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mateuszgan (Będzin)

|
Wysłany: Nie 28 Sie, 11 21:51 Temat postu: |
|
|
| FL to ST ze zmienionymi zderzakami, i wygląda bardzo spoko, sam mam chromy w ELX i jest ok! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Demonek
![]()
|
Wysłany: Nie 28 Sie, 11 21:54 Temat postu: |
|
|
Zalezy kto ma jaki gust,
Osobiscie bardziej podoba mi Się chrom niz plastik ale wszystko zależy jeszcze od połączeni |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|