Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Wycinanie żeberek w klapie.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Czw 12 Sty, 12 17:42    Temat postu: Wycinanie żeberek w klapie. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak to zrobić ?

PostWysłany: Czw 12 Sty, 12 17:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dużo możliwości: można cienkim brzeszczotem,szlifierką modelarską,pilnikiem.wybór należy do Ciebie

Autor postu otrzymał pochwałę.
Powrót do góry
Jakub Zakrzewsk (Ostrołęka (Mazowsze))

Future Member
Future Member
Pochwał: 1

PostWysłany: Czw 12 Sty, 12 18:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mam to już za sobą . zrobiłem to za pomocą nożyc do blachy (przecinałem w połowie i wyginałem w góręi dół aż nie puściły Smile

Powrót do góry
Jackob (Ostrowiec Świętokrzyski)

PostWysłany: Czw 12 Sty, 12 18:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Według mnie można obciąć nożycami do blacy a poźniej podpiłować ładnie pilnikiem na równo Very Happy

Powrót do góry
Galerianek

Member
Member
Organizator Manu'12
Ostrzeżeń: 2

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Czw 12 Sty, 12 18:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

az ja sie wypowiem XD najłatwiejszy sposób na to to fleksik i pod skosem przecinasz zeberka na srodku i pozniej wyginasz je w strone silnika tak zeby sie wylamaly XD najprostrzy sposob bez piłowania itp. Ja tak za pierwszym razem nie zrobiłem XD ale człowiek uczy sie na błedach XD

Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 12 Sty, 12 21:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak jak galerianek pisze nacinasz na środku i wyginasz do środka wtedy masz ładną krawedź

Uploaded with ImageShack.us

Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Czw 12 Sty, 12 21:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a czym to naciąć ?

PostWysłany: Czw 12 Sty, 12 21:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Małą szlifierką- cos takiego jak dremel, brzeszczot, albo od drugiej strony (silnika ) wiertłem rozwiercić.
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 12 Sty, 12 21:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No szlifierką kątową z tarczą do cięcia. :E DELIKATNIE pod skosem, tak żeby nie capnąć żeberek obok. Uda się. Wink

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 12 Sty, 12 21:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

można wciągnąć żeberko delikatnie do środka żeby wystawało wewnątrz i bez problemu przeciąć

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
fiat126pknightrider (Kielce)

PostWysłany: Czw 12 Sty, 12 21:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Myślę, że wiertarą najłatwiej będzie i najszybciej.
Powrót do góry
młody2 (konin)

Future Member
Future Member
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Czw 12 Sty, 12 22:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zapisz ten film na dysku
Powrót do góry
Jakub Zakrzewsk (Ostrołęka (Mazowsze))

Future Member
Future Member

PostWysłany: Pon 16 Sty, 12 8:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja sie upieram przy nożycach do blachy Faja wszystkie żęberka usunołem w 20 minut taką samą metodą jak szlifierką (nacinasz na środku i wyłamujesz do środka)
Cool
Powrót do góry
malczan22 (Przemyśl)

PostWysłany: Pon 16 Sty, 12 12:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja u siebie ciąłem brzeszczotem bo potrzebowałem te żeberka żeby później je sobie dospawać, a później kamień na mała szlifierkę żeby ładnie zrównać i p sprawie Very Happy
poldon82 (Gliwice)

PostWysłany: Sro 29 Lut, 12 20:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie do osób które użytkują maluszki z takimi "wyciętymi" wlotami na co dzień, tzn. głównie chodzi o deszczowe dni a czasem i noce, czy nie jest w tedy za mokro ?

Member
Member
Organizator Manu'12
Ostrzeżeń: 1

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 29 Lut, 12 21:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

słyszałem że w zime tylko śniegu dużo w komorze silnika leży Razz

Powrót do góry
paulo850

PostWysłany: Sro 29 Lut, 12 22:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

poldon82 napisał:
Mam pytanie do osób które użytkują maluszki z takimi "wyciętymi" wlotami na co dzień, tzn. głównie chodzi o deszczowe dni a czasem i noce, czy nie jest w tedy za mokro ?

no jest trochę mokrzej w środku. szczególnie trochę szkoda alternatora niby.
ale tragedii nie ma, co do stanu technicznego nie odczułem różnicy przez rok:)
a teraz autko ma garaz hehe
Powrót do góry
malczan22 (Przemyśl)

PostWysłany: Czw 01 Mar, 12 13:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ja raz miałem problem z zapalaniem po dużej ulewie ale zapalił,a na zimę to zmieniam maskę bo z tą to ciężko było zagrzać silnik Very Happy
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 04 Mar, 12 12:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma większego problemu. Jak pada, to i przez seryjne wloty naleci, wcale nie znacząco mniej, a na zimę się plastixy zakłada. Mr. Green
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński