Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Terytorium NexT
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Portal i forum - sprawy techniczne
Autor Wiadomość
m.a.x.x. (Łódź)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Organizator XZlot'13
Pochwał: 2

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 0:35    Temat postu: Terytorium NexT Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niektórzy wiedzą, niektórzy nie ż trwają prace nad modernizacją portalu, co w praktyce oznacza zrobienie wszystkiego od nowa. Trwa już mały reserch na czym będzie postawiony nowy portal.

I teraz pytanie czy czegoś wam brakuje, chodzi o funkcjonalność?

Member
Member
Moderator

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 7:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mnie brakuje. Hmmm szybszego hosta. Mam jeden zajebisty i tani jak co...

Bez szybkości wczytywania strony/podstron, o kant dupy potłuc funkcjonalność...
Powrót do góry
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 8:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Świercu napisał:
Mnie brakuje. Hmmm szybszego hosta.

nigdy z tym nie miałem problemu Neutral reakcja na klik jest zawsze natychmiastowa- przynajmniej u mnie

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 8:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wiem dlaczego ale na wolniejszym necie w domu potrafi mnie dziadostwo wylogowac na raz gdy otwieran ktorys topik. przechodze na strone portalu i tam jestem zalogowany. druga rzecz: czesto dosc gdzy klikam, ze chce zobaczyc nowe posty wyskakuje, ze zadnych nie ma a na glownej stronie forum widac inaczej. Kiedys jakos takich problemow nie mialem;(

Future Member
Future Member

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 10:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zostawcie tak jak jest, zmiany są zbędne!
Powrót do góry
Quoter (LDZ)

Member
Member
Pochwał: 4

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 12:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zmiany są potrzebne choć by przejscie na phpbb3 i delikatna poprawa wyglądu i odświerzenie forum które się nie zmieniło od kilku ładnych lat
a przy okazji mozna by coś z funkcjonalności dodać...
Urodziny userów
portal mógłby być inny bo jak sam widzisz max naprawde mało osób wchodzi tam...
mozna by dodać funkcje junior admin, moderator globalny i moderator od danego działu zeby nie wszyscy wszystkim tylko ludzie odpowiedzialni za coś...
jak coś mi jeszcze przyjdzie do głowy to dam znać

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 13:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak najmniej wodotrysków na forum, postaw na prostote

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
m.a.x.x. (Łódź)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Organizator XZlot'13

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 15:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Quoter napisał:
portal mógłby być inny bo jak sam widzisz max naprawde mało osób wchodzi tam...

Ciebie też mam zaliczać do tych niewchodzących? Dlaczego Smile
Quoter napisał:
(...) przy okazji mozna by coś z funkcjonalności dodać... urodziny userów

Dlatego nie możesz być modem, cz2. Razz

Ale tak jak piszesz zmiany są konieczne, problem podwójnego logowania, na nowym skrypcie wszystko będzie chodziło znacznie szybciej. Może będą klany userów, przyjaźnie, postaw piwo zamiast pochwał.

Temat jest na konkretne pomysły, np. forum na 100% szerokości czy stała szerokość jak to.

Member
Member
Moderator

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 17:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na pewno zmiany są potrzebne i tu nie ma żadnej dyskusji. Poza tym temat tyczy się "jakie zmiany" a nie "czy coś zmieniać". Więc jeżeli ktoś ma napisać że "nic nie zmieniać" to niech nie pisze nic!

piotrekwielki napisał:
reakcja na klik jest zawsze natychmiastowa- przynajmniej u mnie

U mnie także klik w przekierowanie do innej z podstron czy odświeżenie działa natychmiastowo. Trochę źle ująłem o co mi chodzi. Mianowicie, po napisaniu posta, czasami musisz chwilę odczekać aż post zostanie dodany. A powinno to trwać kilka ms. Nie mówiąc o tym że jakiś czas temu strona padała kilka razy. Raz na parę minut, raz na ponad dwie godziny... Stabilność na pierwszym miejscu!

Quoter napisał:
zmiany są potrzebne choć by przejscie na phpbb3

Popieram!

Quoter napisał:
delikatna poprawa wyglądu

Trochę więcej niż "delikatna"! Potrzeba tu zdecydowanych zmian! Nie oznacza to że nawalimy jakichś głupot, czy jeb**** jaskrawe kolory, przede wszystkim ma być estetycznie!

Quoter napisał:
odświerzenie forum które się nie zmieniło od kilku ładnych lat

Co to KURWA jest? (Przepraszam za użycie słowa pochodnego "kobiety lekkich obyczajów", ale inaczej się nie da, po prostu się nie da...

I ty chcesz być Moderatorem? Uważasz Administratora za idiotę że pokusił by się tego?
Wiem że człowiek jest tylko człowiekiem i popełnia błędy. Rzecz ludzka. Ale Moderatorowi się takie przypadki nie mogą zdarzać i tyle w tym temacie...

Quoter napisał:
mozna by dodać funkcje junior admin, moderator globalny i moderator od danego działu zeby nie wszyscy wszystkim tylko ludzie odpowiedzialni za coś...

Junior Admin zbędny... Moderator od danego działu i globalny? Po co? Ilość moderatorów powinna być zwiększana wraz ze wzrostem ilości pisanych postów/zakładanych nowych tematów. A nie że jest x modów i czekają tylko aż ktoś coś napiszę. Myślę że nasz głównodowodzący ma na oku jakieś osoby które w momencie zwiększonego zapotrzebowania na moderatorów, zostali by nimi.

Dobra teraz ode mnie. Chciałeś konkrety? Proszę. Smile

1. Forum na pełnej szerokości!
Uzasadnienie: Wykorzystanie przestrzeni oraz umożliwienie pisania dłuższych linijek bez rozsypania strony.

2. Wprowadzenie do portalu działu z Tutorialami.
Uzasadnienie: Pomoc innym użytkownikom samochodu marki Fiat 126p, oraz urozmaicenie strony robiąc ją ciekawszą samą w sobie.

3. Dodanie na portalu jednego dolnego, jednego centralnego lub górnego i kilku bocznych miejsc na banery. Wymiana banerami z innymi portalami/stronami. (Mogę się tym zająć)
Uzasadnienie: Reklamowanie strony, zwiększenie ruchu na stronie, zwiększenie popularności strony.

4. Dodanie na forum działu ze sportami motorowymi.
Uzasadnienie: Istotny szczegół motoryzacji. Nic dodać nic ująć...

Na tą chwile tyle. Jak coś jeszcze wymyśle, zamieszczę stosownego posta opisującego te pomysły.
Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 17:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zgadzam sie ze Świercu Wink

Pomyslalem o podzieleniu dzialu kupie/sprzedam/zamienie i na trzy odzielne i przeniesienie ich na dol - wzorem innych for (byla chyba kiedys o tym rozmowa)

Inna rzecz pokazywanie gdzies kolo baneru na przyklad jakichs wazniejszych wydarzen z historii produkcji malucha. Chociazby w dzien rozpoczecia produkcji czy tam zakonczenia stosowny wpis w banerze.

Podobalo mi sie jak ostatnio zamkneli Rezerwe z powodu smierci Hanki (wiem temat oklepany), ale jak wlaczasz forum i cos takiego Ci sie wyswietla z jakims bzdurnym wytlumaczeniem morda czlowiekowi od razu sie cieszy. Wiadomo ze Hanka nie zmartwychwstanie ale pewnego typu interaktywnosc, humor i luz sprawia, ze ma sie od razu dobre wrazenie o zarzadzajacych (Piwa zamiast pochwal to uklon w ta strone).

Poprawienie zdjec z garazu bo niektore tragicznie pasuja do banera u gory.

Co do kolorystyki to taka stonowana mi jak najbardziej odpowiada (tam chyba mozna bylo wlaczyc jakas inna skorke), ale przy siwym bym zostal. Inne fora przewaznie tryskaja wszystkim na niebiesko a my sie wyrozniamy.

Jeszcze jedna rzecz: Ilosc napisanych postow pod avatarem i nickiem, albo chociaz jakis odpowiednik ukazujacy w jakis sposob jak dlugo ktos jest na forum, jakie ma doswiadczenie.
Przyklad: ktos sie rejestruje, zadaje pytanie na jakis problem, odpowiada mu inna osoba ktora sama nie ma wiekszego pojecia bo krotko ma malucha. Po ilosci nabitych postow czy dacie zarejestrowania lepiej widac czy ktos "siedzi" w temacie czy nie.
Member
Member
Pochwał: 1

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 18:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

M.a.x.x. popraw to co kiedyś mówiliśmy z tym wylogowywanie z Sb Wink
www.maluch-poznan.com relacje z imprez motoryzacyjnych
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 19:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Popieram Świercu, i Harnas.
Ja bym proponował dodać jeszcze coś takiego jak auta klubowiczów, i auta zaprzyjaźnionych użytkowników. Wiadomo że "świeżak" od razu by tam nie mógł dodać swojego maluszka, ale po jakimś czasie tak.
Druga sprawa, to powinny być jakieś rangi na forum. Nie mówię o tych biegach, co często są na forach, ale jakieś rangi typu "zaufany człowiek", "weteran", "fanatyk malucha" itp. Kolejna sprawa, większa ilość moderatorów. Najczęściej kogo widzę z modów to arek i morrek którzy bacznie pilnują tego bajzlu, a reszta gdzie ? 2 modów na takie duże forum to za mało. Kolejna rzecz jaka przyszła mi na myśl, to drukowanie ogłoszeń terytorium126p. "model" do wydrukowania znajdował by się na stronie , i każdy by mógł sobie to ściągnąć, wydrukować, i wywiesić na tablicy ogłoszeń w swoim mieście.

Jak coś jeszcze mi wpadnie do głowy to dam znać Mr. Green

edit: u mnie nie ma urodzin użytkowników Sad Widzę chyba kolejną usterkę Very Happy

Co jeszcze mi się nasunęło na myśl. Odnośnie future member. Powinno być jakieś konto klubowe, a dane podane na forum. Wiadomo grociu, nie ma czasu żeby każdemu z osobna odpisywać na pewu.

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 20:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aktywność moderatorów z moich obserwacji

Grociu przejął funkcje po Lamie zajmuje się działem rekrutacji
Lama zakończył przygodę z maluchem
Kizar ani razu nie widziałem tego osobnika na forum
Stasiu126p, Moch, PimpQ od czasu do czasu udzielają się na forum
kaszlak_maniak siedzi na rezerwa126p

proponuje użytkownika Świercu na nowego moderatora

Adrian. jest podane wszystko odnośnie danych klubu ale strona jest tak zagmatwana ze trudno cokolwiek znaleźć

Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 20:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wymienić starych, na nowych. 4-5 modów to minimum, moim zdaniem.

Powinien być specjalny temat, kto chce być modem, dostaję na próbę (np. tydzień). Jak się sprawdzi to zostaje. Wink

Member
Member
Moderator

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 20:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chcieć to sobie można... Osoby muszą być pewne a nie że dobierasz i po chwili musisz z danej osoby zrezygnować...

Arek jeżeli była by taka potrzeba mogę być Modem, ale tylko jeżeli jest taka potrzeba, jak nie to się nie pcham...
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 20:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

m.a.x.x. jeszcze jest jedna sprawa, ogłoszenia na giełdzie same się nie kasują co miesiąc

proponuję jeszcze ustalić podział obowiązków pomiędzy moderatorami

Powrót do góry
Świercu (Uć)

Member
Member
Moderator

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 20:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak dla mnie Arek gubisz kolejność...

Najpierw niech Maxx zrobi listę moderatorów. Kto znika jako mod? Kto zostaje? A kto się pojawia?
A wtedy moderatorzy między sobą ustalą co i jak... Według mnie najrozsądniej...

Ale zanim powstanie podział, będzie przebudowa działów forum, żeby moderatorzy się potem nie poplątali Razz
Powrót do góry
m.a.x.x. (Łódź)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Organizator XZlot'13

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 21:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To nie jest temat o moderatorach, albo co nie działa na tym forum, tylko czy są kluczowe funkcjonalności.
Do innych spraw proszę założyć osobne tematy lub pisać w już istniejących.

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 22:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Adrian. napisał:
jakieś rangi typu "zaufany człowiek", "weteran", "fanatyk malucha" itp.

Hmn odnoszę wrażenie, że zaczynamy się kierować w stronę jakiegoś konkretnego forum. Crazy

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 23:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

morrek ma racje, dojdzie do tego że użytkownicy będą nabijać posty tylko żeby podnieść sobie range

Powrót do góry
Karol13 (Poznan)
Prezes oddziału
Member
Member
Pochwał: 1

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 23:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

arek napisał:
morrek żeby podnieść sobie range

po co jakieś rang???? To ma być forum czy spamowisko??? ja bym to zostawił tak jak jest
www.maluch-poznan.com relacje z imprez motoryzacyjnych
Powrót do góry
Driver (Zielona Góra)

Member
Member

1993 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 23:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skoro mamy pisac co jest nie tak co mozna zmienic to napewno sprawa z wylogowywaniem podczas przeskakiwania ze stron jest to denerwujace. Very Happy
Powrót do góry
CEJOTUNIO (Warszawa Mokotów)

Member
Member
Pochwał: 3

1993 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 0:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja bym rozbił giełdę na jedną kategorię z tematami oddzielnymi... to jest dość denerwujące, gdy ktoś się wyłamuje od schematu i nie daje w temacie prefixu oznaczającego typ ogłoszenia a przez to byśmy uniknęli takiej sytuacji, dodałbym jeszcze temat o Warsztat, w którym opisywane były naprawy poszczególnych elementów samochodu przez userów (tutoriale) no i jak ma MFK w profilu Assistance czyli co kto może zaoferować w razie czego. Mapa userów jest ok, ale moim zdaniem to za mało.
Crush the glass with my bare hands and swallow it
And spit it back in the face of you racists
And hypocrites who think the same shit but don't say shit
Powrót do góry
Quoter (LDZ)

Member
Member
Pochwał: 4

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 0:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

CEJOTUNIO napisał:
Mapa userów jest ok, ale moim zdaniem to za mało.

no właśnie...

User: Arek
Oferuje: Spawać mogę, Malować, w Ryj dać mogę...
Ceny: a to drogie sprawy...

coś w ten deseń Razz

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 10:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W 'Nieczytanych postach od ostatniej wizyty' na dole wypadałoby dodać 'oznacz jako przeczytane' tak jak na wszystkich cywilizowanych forach.
Do tego proponuję zrobić jakieś normalne logo, nie na javie, (od biedy nawet flash może być jak chcecie wodotryski) bo to jest tragedia jeśli chodzi o wczytywanie i działanie.
I jako ostatnie odznaczenie z domyślnych opcji 'powiadom mnie gdy ktoś odpowie'. Zawsze zapominam tego odkliknąć, a potem na maila dostaje milion wiadomości, że ktoś odpisał w temacie. Tam gdzie chce dostawać alert to sam sobie zaznaczam, a normalnie nie chcę, więc opcja powinna być odznaczona domyślnie.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Portal i forum - sprawy techniczne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński