Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Swap na system porshe z ibizy 1.2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center
Autor Wiadomość
marmaster12345 (Ludów polski/strzelin)

PostWysłany: Pon 24 Gru, 07 10:44    Temat postu: Swap na system porshe z ibizy 1.2 Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chłopaki pomocy jak wrzucić taki silnik do malucha?? Silni mam za 100 zł kompletny ale potrzebuje rad jak go zrobić.
Powrót do góry
RedSn@kE (Łódź)

PostWysłany: Pon 24 Gru, 07 10:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a masz przynajmniej 1500 zeby go włozyc???

Pochwał: 16

PostWysłany: Pon 24 Gru, 07 11:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Chłopaki pomocy jak wrzucić taki silnik do malucha??

Rozchuśtać we dwujkę i przez tylną szybę Twisted Evil

Przecież to nie jest włożenie dywaników do auta.
Bez porządnej kasy, zaplecza technicznego i łba na karku z wiedzą w zakresie mechaniki to możesz sobie pomarzyć.
Na forum jest kolega Sebcyc , który zajmuje się swapami.
I lepiej zadaj pytanie za ile on Ci to włoży.
http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853
Powrót do góry

PostWysłany: Pon 24 Gru, 07 11:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zaplecze jest wiedza taż jest kasa też się znajdzie ale samemu to nie robota
Powrót do góry
Mandolina (Opole)

Pochwał: 16

PostWysłany: Pon 24 Gru, 07 11:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeżeli wiedza jest to zadawaj konkretne pytania z jakimi etapami masz problem? Bo chyba nie sądzisz, że ktoś Ci w jednym poście napisze instrukcję montażu Laughing

Dodatkowo uzupełnij profil bo może się okazać, że najlepsi "swaperzy" mieszkają dom obok Ciebie Very Happy
http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853
Powrót do góry

PostWysłany: Pon 24 Gru, 07 11:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Brak flanszy redykcyjnej i potrzebuje rozwiązanie na pompy paliwa bo ten 1.2 to wtrysk
Powrót do góry
RedSn@kE (Łódź)

PostWysłany: Pon 24 Gru, 07 12:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to primo zajmij sie flanszą. Gotowej nie kupisz bo nikt sie w taki silnik chyba nie bawił. Sebcyc, Nitro, Kaza albo Żuraw mzoe by sie podjeli wykonania takiej flanszy ale nie wiem jakiego to rzedu kasa - Bycie pionierem kosztuje Smile . Z kad jestes? bo bys musial im zawiezc raczej silnik do pomiarów.

Pompa to albo wspawana w baku albo zewnetrzna (z tego co slyszalem lepsze rozwiazanie).

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 13
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 24 Gru, 07 14:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

marmaster12345 napisał:
Brak flanszy redykcyjnej i potrzebuje rozwiązanie na pompy paliwa bo ten 1.2 to wtrysk

Kupujesz zewnętrzną pompe paliwa o właściwym ciśnieniu Rolling Eyes Wink

Pochwał: 2

PostWysłany: Wto 25 Gru, 07 2:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cyt "Zaplecze jest wiedza taż jest kasa też się znajdzie ale samemu to nie robota"

jak masz wszystko co potrzebne to po co zadajesz pytania
flansza jest to najmniejszy problem
(1 .bierzesz kawałek drewna robisz model
2.odrysowujesz na blasze i do roboty )
a silnik za 100zł raczej nie będzie w dobrym stanie (wiem to z doświadczenia )
jakie sprzęgłem , mocowaniem silnik , i czy ten silnik sie zmieści

powodzeni w dalszych pracach
Pokrywy alu. Abarth, Giannin, bez napisu
Zderzaki chromowane
Zamek tylnej klapy chromowany
Powrót do góry

PostWysłany: Sro 26 Gru, 07 12:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Właśnie mam 2 silniki 1.2 za 150zł koleś który mieszka koło mnie przywozi ibizy i je rozbiera w garażu zostały mu 2 kompletne silniki jak chciałby ktoś numer do gościa to piszcie

PostWysłany: Sro 26 Gru, 07 14:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
pewnie 3 razy tyle trzeba do niego wlozyc

żeby tylko Razz

Powrót do góry
jgkrzycho (Jelenia Góra)

PostWysłany: Pią 08 Sie, 08 20:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sorry za odgrzewanie starych kotletów, ale myślę że może to kogoś zainteresować, bo na tym forum jeszcze się nie chwaliłem Wink

wtrysk

obecnie siedzi dwugardzielowy weber z 1,5 i chyba tak zostanie...
Powrót do góry
PimpQ (EZG)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 09 Sie, 08 13:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Trochę to mocowanie silnika z dupy wygląda Rolling Eyes Chyba że nie będzie "cichociemny". A jak się nie chwaliłeś to zapodaj opis i foty do "Teraz My" i będziesz się tam chwalił swoimi pozynaniami Wink

Pochwał: 1

PostWysłany: Sob 09 Sie, 08 19:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czemu uwazasz ze z dupy? przeciez jak zalozy zderzak szeroki to nie bedzie widac tylnej belki...

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 10 Sie, 08 3:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No jak założy tylni zderzak to raczej nie dopasuje, bo oryginalny zderzak nie pasi do takiego mocowanie i chyba nie wystaczy zderzaka żeby to przykryć, dlatego uważam że to z dupy będzie wyglądać Rolling Eyes

Pochwał: 6
Ostrzeżeń: 5

PostWysłany: Nie 10 Sie, 08 7:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oj PimpQ
Powrót do góry
sebcyc (era)

Pochwał: 2

PostWysłany: Nie 10 Sie, 08 9:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nawet przy chromie ładnie sie zamaskowało
Pokrywy alu. Abarth, Giannin, bez napisu
Zderzaki chromowane
Zamek tylnej klapy chromowany
Powrót do góry
jgkrzycho (Jelenia Góra)

PostWysłany: Nie 10 Sie, 08 11:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No więc sprawa mocowania rozwiązana, jak będę miał chwilkę to wrzucę do "teraz my" temat. Chętnie bym zrobił jak sebcyc zderzak, ale przy czerwonym malcingu będzie wyraźnie widać, a szeroki zderzak praktycznie całkowicie zakrywa, z odległości 1-2m już nie odróżnisz od seryjnego.
Powrót do góry
xrider102

PostWysłany: Pią 30 Wrz, 11 16:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Koledzy potrzebuje pomocy buduje malucha z silnikiem 1.2 ibizy i skrzynia z malucha ale mam kilka pytań odnosnie sprzegla docisk i kolo masowe jest z ibizy, tarcza sprzeglowa z cc900 ale jescze nie mam pomysłu jakie dac lozysko oporowe poniewarz to maluchowskie chyba jest na male. widze ze kilku z was zbudowalo juz takiego wiec prosze o mała pomoc
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 30 Wrz, 11 17:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lepszy jest silnik 1.2 mpi z punto I, wałek sprzęgłowy ma ten sam wielowypust i są do niego tanie części
i tu jest pies pogrzebany bo do tych silników z Ibizy trudno części dostać.

nie wiem jak w tym silniku ale do sprzęgła od punto/seicento/cinquecento maluchowskie łożysko daje rade

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
xrider102

PostWysłany: Pią 30 Wrz, 11 18:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chodzi mi oto ze strona łozyska ktora dociska jest mniejsza od seatowskiego i nie wiem czy dobrze bedzie dociskac docisk i zeby po pewnym czasie mi łozysko wpadło do docisku
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński