| Autor |
Wiadomość |
marmaster12345 (Ludów polski/strzelin)
![]()
|
Wysłany: Pon 24 Gru, 07 10:44 Temat postu: Swap na system porshe z ibizy 1.2 |
|
|
| Chłopaki pomocy jak wrzucić taki silnik do malucha?? Silni mam za 100 zł kompletny ale potrzebuje rad jak go zrobić. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
RedSn@kE (Łódź)

|
Wysłany: Pon 24 Gru, 07 10:50 Temat postu: |
|
|
a masz przynajmniej 1500 zeby go włozyc??? _________________ 1.2MPI 75km bylo i wiecej juz chyba nie bedzie |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandolina (Opole)
 Pochwał: 16
|
Wysłany: Pon 24 Gru, 07 11:02 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Chłopaki pomocy jak wrzucić taki silnik do malucha?? |
Rozchuśtać we dwujkę i przez tylną szybę
Przecież to nie jest włożenie dywaników do auta.
Bez porządnej kasy, zaplecza technicznego i łba na karku z wiedzą w zakresie mechaniki to możesz sobie pomarzyć.
Na forum jest kolega Sebcyc , który zajmuje się swapami.
I lepiej zadaj pytanie za ile on Ci to włoży. _________________ http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
![]()
|
Wysłany: Pon 24 Gru, 07 11:26 Temat postu: |
|
|
| Zaplecze jest wiedza taż jest kasa też się znajdzie ale samemu to nie robota |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandolina (Opole)
 Pochwał: 16
|
Wysłany: Pon 24 Gru, 07 11:33 Temat postu: |
|
|
Jeżeli wiedza jest to zadawaj konkretne pytania z jakimi etapami masz problem? Bo chyba nie sądzisz, że ktoś Ci w jednym poście napisze instrukcję montażu
Dodatkowo uzupełnij profil bo może się okazać, że najlepsi "swaperzy" mieszkają dom obok Ciebie  _________________ http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
![]()
|
Wysłany: Pon 24 Gru, 07 11:56 Temat postu: |
|
|
| Brak flanszy redykcyjnej i potrzebuje rozwiązanie na pompy paliwa bo ten 1.2 to wtrysk |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
RedSn@kE (Łódź)

|
Wysłany: Pon 24 Gru, 07 12:14 Temat postu: |
|
|
No to primo zajmij sie flanszą. Gotowej nie kupisz bo nikt sie w taki silnik chyba nie bawił. Sebcyc, Nitro, Kaza albo Żuraw mzoe by sie podjeli wykonania takiej flanszy ale nie wiem jakiego to rzedu kasa - Bycie pionierem kosztuje . Z kad jestes? bo bys musial im zawiezc raczej silnik do pomiarów.
Pompa to albo wspawana w baku albo zewnetrzna (z tego co slyszalem lepsze rozwiazanie). _________________ 1.2MPI 75km bylo i wiecej juz chyba nie bedzie |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Demon126p (Loża Szyderców)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 13 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon 24 Gru, 07 14:35 Temat postu: |
|
|
| marmaster12345 napisał: | | Brak flanszy redykcyjnej i potrzebuje rozwiązanie na pompy paliwa bo ten 1.2 to wtrysk |
Kupujesz zewnętrzną pompe paliwa o właściwym ciśnieniu  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sebcyc (era)
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Wto 25 Gru, 07 2:22 Temat postu: |
|
|
cyt "Zaplecze jest wiedza taż jest kasa też się znajdzie ale samemu to nie robota"
jak masz wszystko co potrzebne to po co zadajesz pytania
flansza jest to najmniejszy problem
(1 .bierzesz kawałek drewna robisz model
2.odrysowujesz na blasze i do roboty )
a silnik za 100zł raczej nie będzie w dobrym stanie (wiem to z doświadczenia )
jakie sprzęgłem , mocowaniem silnik , i czy ten silnik sie zmieści
powodzeni w dalszych pracach _________________ zapraszam na www.budowaswapow.com
Sprzedam części:
Miski alu. Abarth, Giannin, bez napisu
Pokrywy alu. Abarth, Giannin, bez napisu
Zderzaki chromowane
Zamek tylnej klapy chromowany |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
![]()
|
Wysłany: Sro 26 Gru, 07 12:24 Temat postu: |
|
|
Właśnie mam 2 silniki 1.2 za 150zł koleś który mieszka koło mnie przywozi ibizy i je rozbiera w garażu zostały mu 2 kompletne silniki jak chciałby ktoś numer do gościa to piszcie _________________ you love it,so do it! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
4est (Jarosław - RJA)

|
Wysłany: Sro 26 Gru, 07 14:50 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | pewnie 3 razy tyle trzeba do niego wlozyc |
żeby tylko  _________________ Proste sa dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
jgkrzycho (Jelenia Góra)
![]()
|
Wysłany: Pią 08 Sie, 08 20:58 Temat postu: |
|
|
Sorry za odgrzewanie starych kotletów, ale myślę że może to kogoś zainteresować, bo na tym forum jeszcze się nie chwaliłem
wtrysk
obecnie siedzi dwugardzielowy weber z 1,5 i chyba tak zostanie...
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
PimpQ (EZG)

Pochwał: 7
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sob 09 Sie, 08 13:42 Temat postu: |
|
|
Trochę to mocowanie silnika z dupy wygląda Chyba że nie będzie "cichociemny". A jak się nie chwaliłeś to zapodaj opis i foty do "Teraz My" i będziesz się tam chwalił swoimi pozynaniami  _________________ Podpis został wyłączony przez Administratora |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cybul (Wrocław)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Sob 09 Sie, 08 19:54 Temat postu: |
|
|
czemu uwazasz ze z dupy? przeciez jak zalozy zderzak szeroki to nie bedzie widac tylnej belki... _________________ Budowa trwa;]
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
PimpQ (EZG)

Pochwał: 7
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 10 Sie, 08 3:27 Temat postu: |
|
|
No jak założy tylni zderzak to raczej nie dopasuje, bo oryginalny zderzak nie pasi do takiego mocowanie i chyba nie wystaczy zderzaka żeby to przykryć, dlatego uważam że to z dupy będzie wyglądać  _________________ Podpis został wyłączony przez Administratora |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sigo (Katowice)
 Pochwał: 6 Ostrzeżeń: 5
|
Wysłany: Nie 10 Sie, 08 7:49 Temat postu: |
|
|
oj PimpQ |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sebcyc (era)
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Nie 10 Sie, 08 9:09 Temat postu: |
|
|
nawet przy chromie ładnie sie zamaskowało _________________ zapraszam na www.budowaswapow.com
Sprzedam części:
Miski alu. Abarth, Giannin, bez napisu
Pokrywy alu. Abarth, Giannin, bez napisu
Zderzaki chromowane
Zamek tylnej klapy chromowany |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
jgkrzycho (Jelenia Góra)
![]()
|
Wysłany: Nie 10 Sie, 08 11:48 Temat postu: |
|
|
| No więc sprawa mocowania rozwiązana, jak będę miał chwilkę to wrzucę do "teraz my" temat. Chętnie bym zrobił jak sebcyc zderzak, ale przy czerwonym malcingu będzie wyraźnie widać, a szeroki zderzak praktycznie całkowicie zakrywa, z odległości 1-2m już nie odróżnisz od seryjnego. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
xrider102
![]()
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 11 16:52 Temat postu: |
|
|
| Koledzy potrzebuje pomocy buduje malucha z silnikiem 1.2 ibizy i skrzynia z malucha ale mam kilka pytań odnosnie sprzegla docisk i kolo masowe jest z ibizy, tarcza sprzeglowa z cc900 ale jescze nie mam pomysłu jakie dac lozysko oporowe poniewarz to maluchowskie chyba jest na male. widze ze kilku z was zbudowalo juz takiego wiec prosze o mała pomoc |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

Pochwał: 20
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 11 17:05 Temat postu: |
|
|
lepszy jest silnik 1.2 mpi z punto I, wałek sprzęgłowy ma ten sam wielowypust i są do niego tanie części
i tu jest pies pogrzebany bo do tych silników z Ibizy trudno części dostać.
nie wiem jak w tym silniku ale do sprzęgła od punto/seicento/cinquecento maluchowskie łożysko daje rade _________________
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
xrider102
![]()
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 11 18:12 Temat postu: |
|
|
| chodzi mi oto ze strona łozyska ktora dociska jest mniejsza od seatowskiego i nie wiem czy dobrze bedzie dociskac docisk i zeby po pewnym czasie mi łozysko wpadło do docisku |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|