| Autor |
Wiadomość |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 6
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pią 25 Lis, 11 23:57 Temat postu: |
|
|
Oczywiście, ale skrzynię ze skody 105/120 mimo wszystko łatwiej dostać, niż skrzynię z rapidki.
No niestety, konstrukcji z silnikiem umieszczonym z tyłu nie było zbyt wiele, toteż wybór skrzyń jest bardzo ograniczony. Oprócz skody jedynymi autami jakie mi przychodzą na myśl są garbus i VW T3, ale wydaje mi się, że te dwa auta mają skrzynie biegów znacznie większych rozmiarów i ciężko będzie to upchać bez konkretnej rzeźby.
Zawsze można zakupić całą 105/120 na chodzie na części i jeszcze w skodzie sprawdzić, jak się sprawuje nasza nowa skrzynia biegów.
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Norbi (Gdynia)
![]()
|
Wysłany: Sob 26 Lis, 11 23:45 Temat postu: |
|
|
| No niby tak ale myślałem sobie nad 1.2 z punto ale przez te problemy ze skrzynia zacząłem rozmyślać nad seicento 1.1 sporting i org skrzynią z malczana a patrząc na silnik z osprzętem(1.1) koszt ok 1000zł to pomyślałem, żeby kupić za 1500(bo za tyle można już dostać uszkodzone seicento np. lekko wypadek albo jakies inne problemy, które nie związane są z potrzebnymi częściami do 126p przy swapie) seicento wziąć silnik komputer zwrotnice i inne duperele a resztę części sprzedać to wyjdzie się na + ale jak na razie suche plany |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

Pochwał: 17
1991 Fiat 126p SWAP
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Norbi (Gdynia)
![]()
|
Wysłany: Nie 27 Lis, 11 0:28 Temat postu: |
|
|
no wiesz to w zaokrągleniu jak kupujesz z osprzętem ale am fakt jest to dosyć sporo biorąc pod uwagę kupno calego samochodu, gdzie masz naprawdę duży wybór w częściach  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

Pochwał: 20
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Nie 27 Lis, 11 0:29 Temat postu: |
|
|
1.2 mpi kupiłem za 800zł z osprzętem _________________
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

1991 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Nie 27 Lis, 11 0:31 Temat postu: |
|
|
Nie wiem co chcesz jeszcze z części, chłodnicę, zbiorniczek wyrównawczy?... Potem czasami jest problem z pozbyciem się tego "auta".
1.1 kupiłem za 400zł, 1.2MPI też po taniości poleciałem  _________________
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

Pochwał: 20
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Nie 27 Lis, 11 0:53 Temat postu: |
|
|
Na niektórych szrotach robią problemy jak auto jest niekompletne, czasami nawet wołają żeby im dopłacić żeby takie auto zezłomować. _________________
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 6
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 27 Lis, 11 1:01 Temat postu: |
|
|
| Norbi napisał: | | No niby tak ale myślałem sobie nad 1.2 z punto ale przez te problemy ze skrzynia zacząłem rozmyślać nad seicento 1.1 |
A co, myślisz, że silnikiem 1.1 nie uwalisz oryginalnej skrzyni? :E _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

1991 Fiat 126p SWAP
|
|