Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Skrzynia Maluchowska w swapie czy cc??
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center
Autor Wiadomość
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 25 Lis, 11 23:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oczywiście, ale skrzynię ze skody 105/120 mimo wszystko łatwiej dostać, niż skrzynię z rapidki.

No niestety, konstrukcji z silnikiem umieszczonym z tyłu nie było zbyt wiele, toteż wybór skrzyń jest bardzo ograniczony. Oprócz skody jedynymi autami jakie mi przychodzą na myśl są garbus i VW T3, ale wydaje mi się, że te dwa auta mają skrzynie biegów znacznie większych rozmiarów i ciężko będzie to upchać bez konkretnej rzeźby.

Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Zawsze można zakupić całą 105/120 na chodzie na części i jeszcze w skodzie sprawdzić, jak się sprawuje nasza nowa skrzynia biegów.

Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

PostWysłany: Sob 26 Lis, 11 23:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No niby tak ale myślałem sobie nad 1.2 z punto ale przez te problemy ze skrzynia zacząłem rozmyślać nad seicento 1.1 sporting i org skrzynią z malczana a patrząc na silnik z osprzętem(1.1) koszt ok 1000zł to pomyślałem, żeby kupić za 1500(bo za tyle można już dostać uszkodzone seicento np. lekko wypadek albo jakies inne problemy, które nie związane są z potrzebnymi częściami do 126p przy swapie) seicento wziąć silnik komputer zwrotnice i inne duperele a resztę części sprzedać to wyjdzie się na + ale jak na razie suche plany
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 27 Lis, 11 0:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To nie wiem gdzie patrzyłeś, że takie ceny są, spokojnie 1.1 można kupić do 800zł (wygórowana cena), i to cały komplecik.

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
Norbi (Gdynia)

PostWysłany: Nie 27 Lis, 11 0:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no wiesz to w zaokrągleniu jak kupujesz z osprzętem ale am fakt jest to dosyć sporo biorąc pod uwagę kupno calego samochodu, gdzie masz naprawdę duży wybór w częściach Wink
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 27 Lis, 11 0:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

1.2 mpi kupiłem za 800zł z osprzętem

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 27 Lis, 11 0:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie wiem co chcesz jeszcze z części, chłodnicę, zbiorniczek wyrównawczy?... Potem czasami jest problem z pozbyciem się tego "auta".
1.1 kupiłem za 400zł, 1.2MPI też po taniości poleciałem Very Happy

XD Very Happy
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 27 Lis, 11 0:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na niektórych szrotach robią problemy jak auto jest niekompletne, czasami nawet wołają żeby im dopłacić żeby takie auto zezłomować.

Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 27 Lis, 11 1:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Norbi napisał:
No niby tak ale myślałem sobie nad 1.2 z punto ale przez te problemy ze skrzynia zacząłem rozmyślać nad seicento 1.1

A co, myślisz, że silnikiem 1.1 nie uwalisz oryginalnej skrzyni? :E

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 27 Lis, 11 1:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe nawet z seryjnym silnikiem ją uwalisz Devil Devil

XD Very Happy
Powrót do góry
Norbi (Gdynia)

PostWysłany: Nie 27 Lis, 11 18:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Eh... słabo trochę ;p
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 27 Lis, 11 20:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No damage = no fun

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński