Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Rejestracja malucha po modyfikacjach

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center
Autor Wiadomość
nobkle

PostWysłany: Czw 12 Sty, 12 18:46    Temat postu: Rejestracja malucha po modyfikacjach Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie, może ktoś się orientuje jak jest z rejestracją Malucha z silnikiem od motoru mianowicie yamaha r1. Czy to podlega pod pojazd marki SAM, czy też może da się zarejestrować jako seryjny.
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 12 Sty, 12 21:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zależy jak silnik zamocowany, jeśli ożenisz ze skrzynia od malucha lub czegoś podobnego żeby weszło w miejsce silnika 650 bez większego przerabiania budy to można podciągnąć pod zwykła zmianę silnika

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
kultowe@op (EL/ETM)

Member
Member
Organizator Manu'12

1994 Fiat 126

PostWysłany: Pią 13 Sty, 12 2:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Arek Jeśli pisze,ze silnik od motoru to zapewne myśli o wyrzuceniu skrzyni i napędzie stałym na dwa koła. Musiałbyś to zrobić naprawdę dobrze żeby jakikolwiek diagnosta podbił ci przegląd ale to już nie jest impreza za 2-3 tysie.
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 13 Sty, 12 8:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

niekoniecznie widziałem bisa z silnikiem umieszczonym wzdłużnie za tylna osia tak jak w 126p i silnik mieścil się w oryginalnej wnęce

Powrót do góry
Rafal 126 swap

PostWysłany: Nie 15 Sty, 12 19:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A jak tylne siedzenia kasuje i tam jest silnik to jak mam zrobić zmianę w dowodzie? Oczywiście silnik od auta nie od motoru
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 15 Sty, 12 19:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mam normalnie na 4 osoby tylko zmieniona pojemność i moc

Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 16 Sty, 12 0:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wtedy mysle ze rzeczoznawca musi obejrzec autko,potem bedzie zarej na 2 osoby.ale moge sie mylic

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
incognito

PostWysłany: Pon 26 Mar, 12 15:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z tego co wyczytałem, rozumiem że maluch z silnikiem od motóra i stałym napędem (przez zwykłą zębatkę z łańcucha) może być dopuszczony do ruchu nie posiadając wstecznego biegu. Czy tak?
Powrót do góry
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Pon 26 Mar, 12 17:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ile przypadków tyle historii, wsteczny można zrobić zawsze na jakimś silniczku elektrycznym.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński