| Autor |
Wiadomość |
nobkle
![]()
|
Wysłany: Czw 12 Sty, 12 18:46 Temat postu: Rejestracja malucha po modyfikacjach |
|
|
| Mam pytanie, może ktoś się orientuje jak jest z rejestracją Malucha z silnikiem od motoru mianowicie yamaha r1. Czy to podlega pod pojazd marki SAM, czy też może da się zarejestrować jako seryjny. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
arek (Łódź)

Pochwał: 20
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Czw 12 Sty, 12 21:18 Temat postu: |
|
|
zależy jak silnik zamocowany, jeśli ożenisz ze skrzynia od malucha lub czegoś podobnego żeby weszło w miejsce silnika 650 bez większego przerabiania budy to można podciągnąć pod zwykła zmianę silnika _________________
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kultowe@op (EL/ETM)

1994 Fiat 126
|
Wysłany: Pią 13 Sty, 12 2:20 Temat postu: |
|
|
Arek Jeśli pisze,ze silnik od motoru to zapewne myśli o wyrzuceniu skrzyni i napędzie stałym na dwa koła. Musiałbyś to zrobić naprawdę dobrze żeby jakikolwiek diagnosta podbił ci przegląd ale to już nie jest impreza za 2-3 tysie. _________________ http://www.terytorium126p.pl/forum/blekitna-pchelka-t7102.html
Czarny Kruk ZSS OKMPM |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Pią 13 Sty, 12 8:47 Temat postu: |
|
|
niekoniecznie widziałem bisa z silnikiem umieszczonym wzdłużnie za tylna osia tak jak w 126p i silnik mieścil się w oryginalnej wnęce _________________
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rafal 126 swap

|
Wysłany: Nie 15 Sty, 12 19:27 Temat postu: |
|
|
| A jak tylne siedzenia kasuje i tam jest silnik to jak mam zrobić zmianę w dowodzie? Oczywiście silnik od auta nie od motoru |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Nie 15 Sty, 12 19:31 Temat postu: |
|
|
ja mam normalnie na 4 osoby tylko zmieniona pojemność i moc _________________
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (Łódź)

Pochwał: 11
1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 16 Sty, 12 0:56 Temat postu: |
|
|
wtedy mysle ze rzeczoznawca musi obejrzec autko,potem bedzie zarej na 2 osoby.ale moge sie mylic _________________

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
incognito

|
Wysłany: Pon 26 Mar, 12 15:43 Temat postu: |
|
|
| Z tego co wyczytałem, rozumiem że maluch z silnikiem od motóra i stałym napędem (przez zwykłą zębatkę z łańcucha) może być dopuszczony do ruchu nie posiadając wstecznego biegu. Czy tak? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Pochwał: 8
|
Wysłany: Pon 26 Mar, 12 17:36 Temat postu: |
|
|
Ile przypadków tyle historii, wsteczny można zrobić zawsze na jakimś silniczku elektrycznym. _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|