Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Najtańsze OC
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark
Autor Wiadomość
Banan126p (Łódź)

PostWysłany: Sob 02 Sty, 10 17:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sorki za odkop,ale potrzebuję informacji od Was a nie będę tworzył kolejnego nowego tematu.

Za niedługi czas kończy mi się ubezpieczenia poprzedniego właściciela i chcę znaleźć coś nowego i zależy mi na tym,aby:

1) było tanio
2) za wyrządzoną szkodę odpowiadał tylko kierowca a nie właściciel i współwłaściciel. Mam na myśli zniżki.

Wiem,że w compensie tak jest ,bo kiedyś gadałem z agentem ubezpieczeniowym i tak mówił. Lecz opinie o nich są negatywne dlatego szukam czegoś innego.

Pochwał: 3

PostWysłany: Sob 02 Sty, 10 21:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Banan126p napisał:
2) za wyrządzoną szkodę odpowiadał tylko kierowca a nie właściciel i współwłaściciel. Mam na myśli zniżki.

Wiem,że w compensie tak jest ,bo kiedyś gadałem z agentem ubezpieczeniowym i tak mówił.

W TUW-ie można ubezpieczyc współwłaściciela od utraty zniżek za dodatkowe 50 zł. I co do ceny to u mnie TUW wychodzi najtaniej.
Powrót do góry
Banan126p (Łódź)

PostWysłany: Sob 02 Sty, 10 22:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wielkie dzięku sr99 Smile

A czy ktoś się orientuje jak sprawa wygląda w Ergo Hestii i HDI?

Member
Member

1985 Fiat 126

PostWysłany: Nie 03 Sty, 10 2:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

proponuje kolejne wyjscie ubezieczyc auto jezeli ktos ma konto w mbanku ja wyliczylem sobie ze za caly rok zaplace ok.200 zlotych za maluszka tylko ze ja mam juz 60% znizek
Powrót do góry
WitchDog (Łódź)

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Nie 03 Sty, 10 5:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

też próbowałem w mBanku to mi powiedzieli, że auto starsze niż 20 lat nie ubezpieczą... czy coś się zmieniło w tej kwestii??

PostWysłany: Nie 03 Sty, 10 10:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niestety starszego auta sie nie ubezpieczy u nich.
Powrót do góry
gosu23 (Łódź)

Member
Member

1985 Fiat 126

PostWysłany: Nie 03 Sty, 10 12:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a to sorki tego nie wiedzialem ja sobie tylko wyliczalem ile mi wyjdzie polisa obecnie mam ubezpieczonego boba w MTU tez troche ponad 200 zlotych place
Powrót do góry
Banan126p (Łódź)

PostWysłany: Nie 03 Sty, 10 15:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gosu23 a czy Twoje ubezpieczenie spełnia mój 2 warunek czyli o zachowaniu zniżek w razie zdarzenia drogowego??

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Nie 03 Sty, 10 18:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czym jest to mtu? ja przy zachowaniu wszystkich zniżek w PZU płacę 310 zł. Przy czym w HDI na tych samych warunkach płaciłbym o 35 zł więcej. mBank nie chciał ze mną gadać a w link4 wyszło mi coś koło 400 zł.

PostWysłany: Pon 28 Cze, 10 18:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kurde a mi dziś przyszedł list z PZU i mam zapłacić 550zł za rok samego OC Confused
Miałem u nich motorower ubezpieczony od 12 roku życia a obecnie mam 18 i jak przepisywałem ubezpieczenie z poprzedniego właściciela na siebie to babka mi powiedziała ze zniżki z motoroweru mi przechodzą. A nie miałem żadnego wypadku, więc chyba powinno być trochę więcej niż -25%
Wrrrr. Czytając list przypomniała mi się piosenka "Żyję w kraju, w którym wszyscy chcą mnie zrobić w hu....."

A wspomnę, że kumpel kupił kawasaki zx6rr z 2004r pojemność 600cmm, 160koni i zapłacił za ubezpieczenie 260zł a żadnych zniżek nie ma, jedynie zwyżki i spowodowany wypadek rok temu motorowerem.

A kto stwarza większe zagrożenie na drodze, ja 24`o konnym maluchem czy on jadąc w zabudowanym 180km/h.?
Oczywiście ja! Bo ja włączając się do ruchu sprawdzam czy nic nie jedzie. Jest wolne. Wjeżdżam na jezdnię a on za 2 sekundy przecina mi malucha pół.
On właśnie rok temu miał taki wypadek i z odszkodowania dostał kasę tak, że mógł wyłożyć 14000zł na plastika;]
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 5

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 28 Cze, 10 18:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bo do tych złodziejów się nie idzie ubezpieczać samochodu. Cool

PostWysłany: Pon 28 Cze, 10 19:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mam w PZU i za oc płacę 164zł a NNW 60zł Smile
Powrót do góry
aprilka1 (małopolska)

PostWysłany: Wto 29 Cze, 10 10:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Marcinb858 napisał:
Ja mam w PZU i za oc płacę 164zł a NNW 60zł Smile

Mógł byś jeszcze wspomnieć ile masz zniżek i czy prawko masz dłużej niż 4 lata
Powrót do góry
Marcinb858 (Ożarów)

PostWysłany: Wto 29 Cze, 10 10:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kolego mam 45%zniżki i prawko od 9 lat Smile
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Wto 29 Cze, 10 13:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mój ojciec ma 60% zniżki i troche lat prawko i płaci 200 za malucha Very Happy

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Wto 29 Cze, 10 20:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bo w Ożarowie mieszkasz o masz mało do płacenia, u mnie 310 przy full packu zniżek i niżej nie zejdę. (mowa oczywiście o pzu).

PostWysłany: Wto 29 Cze, 10 21:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co ma Ożarów do tego ile płacisz?brat w Szczecinie tyle samo płaci i tak jak ja tyle samo lat ma prawko
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 5

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 29 Cze, 10 23:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Co ma Ożarów do tego ile płacisz?

Właśnie chodzi o to, że ma do tego i to dużo.

Po przeprowadzce ojciec pozałatwiał nowe dokumenty do samochodu, a przy okazji było ubezpieczenie do opłacenia - płaci teraz prawie 200zł mniej niż jak samochód był zarejestrowany w Gdyni. Wink

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Sro 30 Cze, 10 10:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kaszlak_maniak dokładnie, miejsce zameldowania ma wielkie znaczenie. Mniej zapłaci ten co mieszka w małej dziurze, a więcej ten z większego zadupia. niestety...

Member
Member
Pochwał: 4

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Czw 01 Lip, 10 23:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

HDI moj brat malca bez prawka jak ubezpieczał to 89zł miesięcznie niestety
ja zaś teraz ze zniżkami jakoś 70% bo wójo ma Very Happy to jakoś ponizej 200 jest do zapłacenia

Member
Member
Pochwał: 2

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 02 Lip, 10 9:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Quoter zniżki są do 60 % nie więcej Very Happy

D'N'B-Dobry bass cały czas Very Happy
Nadworny awanturnik Mr. Green
Powrót do góry
Quoter (LDZ)

Member
Member
Pochwał: 4

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pią 02 Lip, 10 11:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

układy i układziki kolego jak sie firme transportową to mozna ciut wiecej

PostWysłany: Nie 25 Lip, 10 17:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja z prawem jazdy ponad rok i współwłaścicielem, który posiada 60% zniżki, zapłaciłem w PZU 265zł za samo OC.
Powrót do góry
SAMAEL66 (Inowrocław (kiedyś Finlandia))

PostWysłany: Pon 26 Lip, 10 10:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Właśnie opłaciłem swoją Corse 1.4 95r. W PZU powiedzieli mi 780zł za samo OC a w TUW zapłaciłem 420zł razem z NW. Mała ubezpieczalnia ale z tego co wiem u nich jest najtaniej. Dodam że prawko mam od 5 lat a w tym roku kończę 25 Smile.
Co dziwne w HDI i MTU powiedzieli mi więcej niż w PZU hehe
Jednym słowem polecam TUW.
Powrót do góry
mexykanin500 (Chrzanów - małopolskie)

PostWysłany: Nie 01 Sie, 10 9:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mam malucha na ojca, w pzu to rata coś 110 zł (pół roku)..z tym że ojciec ma max. zniżek, co do mtu, nie polecam, sprzedałem auto w lutym i do teraz mi się ciągną sprawy związane z tym samochodem i mtu, mają ciuteńkę dziwne przepisy, z resztą nie tylko ja na nich narzekam z mojego otoczenia...

PS. mi najtaniej wyszło w Allianzie ... 550 zł/ rok (mam 10% zniżek)...ale ojciec się zdeklarował że weźmie na siebie Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński