Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
podwyższanie tyłu

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Pro100wnik

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 21:06    Temat postu: podwyższanie tyłu Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak jak w temacie. Chciałbym podnieść tył co nieco, iż maa od niedawna drugiego malca i strasznie ma tył w dole.. a przód w górze bo jest nowy resor. On jest tak bardziej przeznaczony do jazdy polowej tzn. przejechać się do lasu albo coś, bo jak jechałem ostatnio to skrzynią zaczepiłem na większych dołkach..
Powrót do góry
ikarus280 (Łódź)

Pochwał: 5

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 21:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nowe sprężyny na tył +większe koła ,i powodzenia w pokonywaniu zakrętów Razz
Powrót do góry
Pro100wnik

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 21:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czyli że ciężej się będzie skręcać? Very Happy
Chyba new sprężyny tylko wezme bo to jest porażka taki obsiadnięty Smile
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 21:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Częste zjawisko że przód jest w górze. U mnie też tak było. Sklepałem resor na 12cm i jest ciut niżej. A niech tylko stasiu zobaczy to "podnoszenie tyłu" to Cię zabije XD Nie dosłownie Razz

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 21:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tam od czasu do czasu chce sie przejechać do lasu, bo szkoda mi malucha mojego po malowaniu a audi to na pewno sie nie wybiorę ;]

a co do sklepania przedniego resora to nie bardzo, zakupie new sprężynki i sie zobaczy. Cool
Powrót do góry
ikarus280 (Łódź)

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 21:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pro100wnik
Pro100wnik napisał:
czyli że ciężej się będzie skręcać?

Nie przy większej prędkości zaliczysz dach Mr. Green
Powrót do góry
młody2 (konin)

Future Member
Future Member
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 21:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale go cocieszyłes
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 21:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie trzeba szybko jechać, jeden ostry nawrot i leżysz

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 21:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nowe, albo te rozciągnąć jak nie są zjedzone, i jak masz czym Smile

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 22:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Adrian. napisał:
Częste zjawisko że przód jest w górze.

Zwykło się na to mówić "auto o linii motorówki". :E

I przestańcie pierdolić o bezpieczeństwie na seryjnym zawiasie... Owszem, do jakiegoś upalania, rajdowania, kręcenia bączków to się nie nadaje, bo dach pewny, ale niech nikt nie pierdoli, że zwykła normalna jazda na takim zawieszeniu jest niebezpieczna. Seryjnym maluchem ze SPRAWNYM zawieszeniem można pewnie pokonywać zakręty przy całkiem sporych prędkościach (dużo pewniej się czuję w 126p niż dla porównania jeżdżąc po tych samych zakrętach np. Fiatem CC, czy choćby Fiestą MK3, które kładły się jak pojebane). Co innego, jak ktoś jeździ autem, gdzie wszystkie cztery amory mają dość, albo elementy mocowania zawieszenia rozczłonowały się z budą. W takim aucie nawet upierdolenie sprężyn nie poprawi bezpieczeństwa.

Nie to, że jestem jakimś zatwardziałym przeciwnikiem gleby, nie mam nic przeciwko obniżaniu aut, ale wciskanie tego na siłę każdemu jest lekką przesadą...

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 22:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Załatwić dwie sprężyny od truck-a i przyciąć je ale wyżej niż seryjne było by lepszym rozwiązaniem Smile Ew na Allegro widziałem gumy podnoszące do aut off-Road -owych przykładowo http://allegro.pl/gumy-podwyzszajace-pod-sprezyny-jakosc-gwarancja-i2089374457.html
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 22:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To się do malucha nie nadaje Rolling Eyes Rolling Eyes Laughing

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
Magic (Zelów/Bełchatów)

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 22:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

napisałem przykładowo. Są też takie z dziurą można takie wsadzić. No i podałem jedno z dwóch rozwiązań które przyszły mi do głowy
Powrót do góry
Pro100wnik

PostWysłany: Czw 02 Lut, 12 16:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A sprężyny od cc albo sc czy pasują? chyba są wyższe dużo i trzeba by było przycinać..
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 02 Lut, 12 16:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie wypowiadam się w tym temacie Rolling Eyes

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński