| Autor |
Wiadomość |
pees27 (Szczecin)

|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 13:03 Temat postu: Pierwsze Radio w Fiacie |
|
|
| Witam,kupilem ostatnio radio sony xr-1300r i nieiwem jak je zamontować dodam że w moim maluchu nigdy nei bylo zamontowane radio.Czy ktos orientuje sie jak to zrobic?Z góry dzieki |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
fiat126pknightrider (Kielce)

|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 13:54 Temat postu: |
|
|
Musisz doprowadzić + i-, ewentualnie + od świateł żeby się podświetlenie radia paliło tylko przy włączonych światłach, no i kable od głośników. Chyba to oczywiste nie?  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pees27 (Szczecin)

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (Łódź)

Pochwał: 11
1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 15:06 Temat postu: |
|
|
to musisz dokupić drugą część tych kostek,wtedy tam gdzie masz zasilnanie,masz zółty,czerwony i czarny.zółty z czerownym to plus czarny to minus.w drugiej kostce masz głośniki,kolorami są w parach.prosty temat  _________________

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pees27 (Szczecin)

|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 15:14 Temat postu: |
|
|
dzieki  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 16:33 Temat postu: |
|
|
Wepnij sie pod ta lampke nad lusterkiem najlepiej to bedziesz mial przez skrzynke bezpiecznikow puszczone, zolty kabel to + 12 do podswietlenia panelu radia, wpinasz pod swiatla, chyba ze nie chce ci sie bawic to laczysz czerwony z zoltym. Glosniki tez maja
+i - takze nie pomyl. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

Pochwał: 5
|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 16:41 Temat postu: |
|
|
| fiat126pknightrider napisał: | Wepnij sie pod ta lampke nad lusterkiem najlepiej to bedziesz mial przez skrzynke bezpiecznikow puszczone, zolty kabel to + 12 do podswietlenia panelu radia, wpinasz pod swiatla, chyba ze nie chce ci sie bawic to laczysz czerwony z zoltym. Glosniki tez maja
+i - takze nie pomyl. |
Pod lampkę ? przecież w panelu są puszczone kable, to do seryjnego radia nie widzę sensu. Jeżeli chcesz się bawić w audio można już by się pokusić o puszczenie kabli z akumulatora. Żółty łączysz z czerwonym (najprościej), no i czarny do masy. Wtedy masz 8 kabli głośnikowych. Proste jak sikanie :p _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (Łódź)

1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 16:48 Temat postu: |
|
|
tylko pamietaj kable od radia do aku nie mogą być za cienkie....ja na seryjnych kablach do radia mialem cos takiego ze jak bylo mocniejsze podbicie basu to mi sie radio resetowalo...wiec walnalem bezposrdenio plus i minus z aku odpowiedniej srednicy kablami i smiga az milo  _________________

|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 18:18 Temat postu: |
|
|
Adrian. Podobno nie może znaleźć kabli wiadomo, że może się wpiąć tak samo gdzie chce, ale takto nie musi dawać już bezpiecznika, ja tak mam u siebie i jeden bezpiecznik jest od wszystkiego w kabinie radia, lampki, obrotomierza, gniazda zapalniczki. Wszystko zgrane i logiczne. Stasiu126p to masz chyba z 200 wat na jednym głośniku:D
Ostatnio zmieniony przez fiat126pknightrider dnia Pon 30 Sty, 12 18:23, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
paulo850

|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 18:21 Temat postu: |
|
|
zapewne jedna kostka jest do radia a pozostale powinny byc podłączone to tych w aucie.
ja u siebie nie mialem kostek wiec poprzecinałem kable i dolutowałem do kazdego odpowiedni który powinien byc doprowadzony |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
v max96 (cieszyn)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 18:45 Temat postu: |
|
|
| ja mam ta jak Stasiu z radiem wyłącza się jak jest tak 3/4 głośności i jakiś bass a głośniki mam 2x 35W i 1x 15W więc to wina kabli ?? i czy wystarczy tylko dać grubszy kabel plusowy ? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 19:06 Temat postu: |
|
|
| To dałeś bardzo mały przekrój kabla, musisz wymienić też minusowy |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
v max96 (cieszyn)
|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 19:36 Temat postu: |
|
|
| ok dzięki powymieniam to, a radio było jak kupiłem maczana |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Pochwał: 8
|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 19:44 Temat postu: |
|
|
v max96 znajdz bezpiecznik w skrzynce, który odpowiada za radio (jak go wyjmiesz to przestanie grać ) i przeczyść go, dognij blaszkę żeby ciaśniej siedział. Może pomoże i nie będziesz musiał puszczać nowych kabli. _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
v max96 (cieszyn)
|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 20:29 Temat postu: |
|
|
| takową operację już wykonałem jak podłączałem halogeny wszystkie wsuwki pozaciskane i prysknięte preparatem do czyszczenia styków więc pozostają kable i ich podłączenie więc będę walczyć dalej i powymieniam kabelki |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (Łódź)

1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 22:07 Temat postu: |
|
|
v max96 pociagnij nowe grube w miare kable(tylko nie przesadz) i daj na plusie bezpiecznik. i z głowy  _________________

|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 22:29 Temat postu: |
|
|
| I=p/u wyjdzie prad max i kup w sklepie na takie natezenie kabel. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

Pochwał: 20
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 22:47 Temat postu: |
|
|
pisałem kiedyś temat o mocy deklarowanej, a mocy realnej radia i wzmacniacza
daj kabelek 2,5mm^2 i starczy _________________
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pees27 (Szczecin)

|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 23:12 Temat postu: |
|
|
| ile ten bezpiecznik ma miec? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

Pochwał: 20
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 23:14 Temat postu: |
|
|
10A wystarczy _________________
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Damiano (Łódź)

Pochwał: 5 Ostrzeżeń: 1
1997 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Wto 31 Sty, 12 1:33 Temat postu: |
|
|
popatrz dobrze, bo ja u siebie miałem podłączenie od zapalniczke, i jedno dodatkowe, i najprawdopodobniej było to pod radio właśnie. Były wejścia pod konektory na plus i minus. _________________ Nie ważne czym, ale jak jeździsz...
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

Pochwał: 17
1991 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Wto 31 Sty, 12 14:05 Temat postu: |
|
|
Nie sugeruj się wypowiedzią Damiano lepiej puścić przewody 2,5mm^2 tak jak arek napisał i mieć z głowy, moim zdaniem instalacja el. malucha nie nadaje się do podpięcia lepszego radia. _________________
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pees27 (Szczecin)

|
Wysłany: Wto 31 Sty, 12 14:31 Temat postu: |
|
|
| mam tez glupie pytanie jak dac bezpiecznik na plusie |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto 31 Sty, 12 17:48 Temat postu: |
|
|
| kabel + ----------->bezpiecznik----------->radio Bezpiecznik ma dwa piny wpinasz go w obwód kabla plusowego. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Damiano (Łódź)

Pochwał: 5 Ostrzeżeń: 1
1997 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Wto 31 Sty, 12 19:33 Temat postu: |
|
|
morrek mi radio śmiga na tym ok, mam już trzecie w tym aucie, i nie narzekam żeby było coś z nim nie tak. _________________ Nie ważne czym, ale jak jeździsz...
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|