Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Pierwsze Radio w Fiacie
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
pees27 (Szczecin)

PostWysłany: Wto 31 Sty, 12 19:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

damiano jak mozesz do podalbys gadu bo mam pare pytan jak masz czas thx
Powrót do góry
fiat126pknightrider (Kielce)

PostWysłany: Wto 31 Sty, 12 19:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja podłączyłem sie pod nie wiem czy oryginalne kable które wystawały z miajsca na radio i jak podpinam CB to jak wciskam nośną to mi się żarówki od świateł na zewnatrz trochę zapalają. Musze się wpiąc gdzie indziej.
Powrót do góry
pees27 (Szczecin)

PostWysłany: Wto 31 Sty, 12 19:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

albo napisz na moje gadu 12745312
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 31 Sty, 12 22:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Damiano napisał:
morrek mi radio śmiga na tym ok, mam już trzecie w tym aucie, i nie narzekam żeby było coś z nim nie tak.

Przygasa ci podświetlenie radia jak dajesz głośniej? pewnie tak

Ja miałem na fabrycznej instalacji ale przy uderzenaich basu były spore spadki napięcia i przygasało podświetlenie. Daj tak jak pisałem kable 2,5mm^2 bezpośrednio do akumulatora, są gotowe obudowy na bezpiecznik płytkowy kosztuje to całe 5zł w sklepie z elektronika, przecinasz kabel + i w miejscu przecięcia wstawiasz bezpiecznik.

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
Magic (Zelów/Bełchatów)

Pochwał: 1

PostWysłany: Wto 31 Sty, 12 22:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dokładnie jak mówi arek. Lepiej puścić kable prosto z aku do tego bezpiecznik i po problemach. A mam podłączone do seryjnych kabli które znajdują się przy miejscu na zapalniczkę i niestety jest za mały prąd tzn za cienkie kable i nie ogarnia się jedno s z drugim;)
Powrót do góry
Damiano (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 1

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 31 Sty, 12 22:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kurde, to może ja mam jakąś dziwną instalacje, bo mi nic nie przygasa, i nic się nie dzieje Razz

Powrót do góry

PostWysłany: Wto 31 Sty, 12 23:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Masz lipne radio Very Happy teoretycznie to powinny się kable spalić, a w praktyce radio nie wyrabia i sie wyłącza dlatego kable się nie palą. Nie wpinajcie się pod klamry bo nie ma gdzie lutować, tylko np pod światła drogowe w skrzynce bezp, tam kabe sa wystarczająco grube. No ale jak kto woli.
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 31 Sty, 12 23:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

O jeszcze lepszy znawca ? Kto mówi o lutowaniu, można pociągnąć przewód z konektorkiem i przykręcić, a masę bierze i tak z pojazdu.... Przewody nie mają możliwości spalenia się...

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry

PostWysłany: Wto 31 Sty, 12 23:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

morrek napisał:
O jeszcze lepszy znawca ? Kto mówi o lutowaniu, można pociągnąć przewód z konektorkiem i przykręcić, a masę bierze i tak z pojazdu.... Przewody nie mają możliwości spalenia się...

Mówiłem o cienkich przewodach, a nie o tych grubych to po pierwsze, po drugie każdy wie że masa jest na samochodzie, a po trzecie kable z konektorkiem możesz też ciągnąć do domu pod kontakt, ale jaki jest tego sens? No ale tak jak mówie jak kto woli.
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 31 Sty, 12 23:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

żeby się spalił to musiałbyś zwarcie zrobić konkretne, najwyżej przewód zacznie się grzać jeśli już

Powrót do góry

PostWysłany: Wto 31 Sty, 12 23:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wszystko zależy od przekroju, przez mały przkrój płynie mały prąd, więc nie trzeba zwarcia robić tylko wystarczy np rozrusznik podłączyć Very Happy albo konkretne głośniki
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 31 Sty, 12 23:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Żebym zaraz się do ciebie nie podłączył. Żaden przewód nie ma prawa się spalić, po drugie tak konektorkiem - wiem co piszę, po trzecie kable to są głęboko pod ziemią.

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry

PostWysłany: Wto 31 Sty, 12 23:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

morrek napisał:
Żebym zaraz się do ciebie nie podłączył. Żaden przewód nie ma prawa się spalić, po drugie tak konektorkiem - wiem co piszę, po trzecie kable to są głęboko pod ziemią.

Kabel, przewód jeden huk, nie czepiaj się.tak samo jak np. łącznik metalowo gumowy to nie lizak:D No żebyś się nie zdziwił jak podłączysz kabel fi 0.1mm do rozrusznika, napewno się nie spali nie ma co. Nie mówie że podłączanie pod klamry jest złe tylko moim zdaniem bez sensu, a wiadomo każdy jest inny. Ja mam halogeny pod przewód od swiatel drogowych Cb ,radio i jakoś daje rade, a moc wyjściowa na radiu to 80 wat, sprawdzałem miernikiem SWR i generuje taką moc w antenkę przy włączonych wszystkich duperelach, także daje radę.
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 31 Sty, 12 23:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

i przy okazji łapie ci zakłócenia z instalacji [z wycieraczek i dmuchawy]

temat jest o radiu, a nie rozruszniku więc nie obracaj kota ogonem

Powrót do góry

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 0:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pożądne radio też możę ciągnąć duże natężenie. Mam filtr ANL i NB i zakłócenia są znikome, a jak wepniesz się przecież pod klamry to myślisz, że nie będzie zakłóceń? Bedą takie same. Zresztą co to za różnica ja mówie, że u mnie tak jest i działa, przecież każdy ma rozum i niech robi jak chce.
EDIT

Powrót do góry
wow12911

PostWysłany: Pią 09 Mar, 12 20:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja widziałem kiedyś jak kolega wymieniał przewód przy rozruszniku i dał jakiś bardzo cienki, chyba nawet głośnikowy(twierdził że to będzie działać). po przekręceniu kluczyka na rozruch p[o przewodzi zostały strzępy:)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński