| Autor |
Wiadomość |
arek (Łódź)

Pochwał: 20
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Pią 25 Lis, 11 17:52 Temat postu: |
|
|
na płytce jest duży kondensator, trzeba dolutować drugi taki sam _________________
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
fiat126pknightrider (Kielce)

|
Wysłany: Czw 15 Gru, 11 23:06 Temat postu: |
|
|
| Albo wyminić na jeden o większej pojemności tj. 2 razy pojemność tego co jest. Nie pamiętam czy to ceramiczne czy elektrolityczne, jak elektrolityczne to sobie najlepiej zaznacz gdzie jest + żebś później nie musiał się bawić miernikiem. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Pochwał: 8
|
Wysłany: Pią 16 Gru, 11 0:30 Temat postu: |
|
|
Takie wykopy, a wszystko wcześniej napisane ;/ _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
fiat126pknightrider (Kielce)

|
Wysłany: Pią 16 Gru, 11 19:06 Temat postu: |
|
|
Dodam jeszcze, ze można użyć kondensatora zmiennego, aby dokładnie sobie ustawić obroty.  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mroziu126p (Wrocław)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Pią 20 Kwi, 12 20:20 Temat postu: |
|
|
mam pytanie bo wyczytałem ze trzeba dolutować przewod od obrotka do biało czarnego kabelka w cewce, ja takiego nie mam mam 2 czarne. Natomiast na obrotku mam symbole: najniżej "1" wyżej "+12V" a najwyzej trzy kreski" gdzie i jak je podłączyć  _________________ Fiat 126 ELX 98r (EleganTcki Sportowiec)
FSM Bielsko B. Polski Fiat 126p 650E 86r(granatowa przejściówka) |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

Pochwał: 17
1991 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Pią 20 Kwi, 12 20:34 Temat postu: |
|
|
+12v podłączasz po zapłonie, te trzy kreski to zapewne uziemienie czyli "-" minus słownie , a "1" to sygnał, zapewne masz nanoplex, więc jeden z tych czarnych przewodów co dochodzą do cewki ma stały +12v po przekręceniu stacyjki, drugi to sygnałowy podawany z nano, dokładniej rzecz biorąc z 7 pinu. _________________
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mroziu126p (Wrocław)
|
Wysłany: Pią 20 Kwi, 12 20:38 Temat postu: |
|
|
wlasnie chciałem podłączyć ten obrotek do drugiego maluszka gdzie mam aparat a tam na cewce mam jedynie wpiete 2 czarne kabelki _________________ Fiat 126 ELX 98r (EleganTcki Sportowiec)
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Pochwał: 8
|
Wysłany: Pią 20 Kwi, 12 20:43 Temat postu: |
|
|
Więc bierzesz ten który idzie od przerywacza , wepnij się kablem (wsuwka) obok niego - powinna być wolna złączka płci męskiej. _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mroziu126p (Wrocław)
|
Wysłany: Pią 20 Kwi, 12 21:00 Temat postu: |
|
|
zgadza sie mam wolna jedna wsuwke wlasnie w tym miejscu czyli tam podpinam kabel ktory ciagne od obrotka od symbolu +12v, minusa podpinam gdzies do masy i wsio? a ten trzeci? To chyba podswietlenie? _________________ Fiat 126 ELX 98r (EleganTcki Sportowiec)
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
v max96 (cieszyn)
|
Wysłany: Pią 20 Kwi, 12 21:07 Temat postu: |
|
|
+12V do "+" po stacyjce, minus na masę gdzieś i ten trzeci "1" do tej wsuwki przy cewce zapłonowej ot cała filozofia  _________________
652 powody do radoci |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|