Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Obrotomierz z 4-cylindowego silnika, jak przerobić?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Mechanika
Autor Wiadomość
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 25 Lis, 11 17:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na płytce jest duży kondensator, trzeba dolutować drugi taki sam

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
fiat126pknightrider (Kielce)

PostWysłany: Czw 15 Gru, 11 23:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Albo wyminić na jeden o większej pojemności tj. 2 razy pojemność tego co jest. Nie pamiętam czy to ceramiczne czy elektrolityczne, jak elektrolityczne to sobie najlepiej zaznacz gdzie jest + żebś później nie musiał się bawić miernikiem.
Powrót do góry
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Pią 16 Gru, 11 0:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Takie wykopy, a wszystko wcześniej napisane ;/

PostWysłany: Pią 16 Gru, 11 19:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dodam jeszcze, ze można użyć kondensatora zmiennego, aby dokładnie sobie ustawić obroty. Smile
Powrót do góry
Mroziu126p (Wrocław)

Pochwał: 3

PostWysłany: Pią 20 Kwi, 12 20:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie bo wyczytałem ze trzeba dolutować przewod od obrotka do biało czarnego kabelka w cewce, ja takiego nie mam mam 2 czarne. Natomiast na obrotku mam symbole: najniżej "1" wyżej "+12V" a najwyzej trzy kreski" gdzie i jak je podłączyć Question Idea
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 20 Kwi, 12 20:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

+12v podłączasz po zapłonie, te trzy kreski to zapewne uziemienie czyli "-" minus słownie Razz, a "1" to sygnał, zapewne masz nanoplex, więc jeden z tych czarnych przewodów co dochodzą do cewki ma stały +12v po przekręceniu stacyjki, drugi to sygnałowy podawany z nano, dokładniej rzecz biorąc z 7 pinu.

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
Mroziu126p (Wrocław)

PostWysłany: Pią 20 Kwi, 12 20:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wlasnie chciałem podłączyć ten obrotek do drugiego maluszka gdzie mam aparat Very Happy a tam na cewce mam jedynie wpiete 2 czarne kabelki
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Pią 20 Kwi, 12 20:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Więc bierzesz ten który idzie od przerywacza Very Happy, wepnij się kablem (wsuwka) obok niego - powinna być wolna złączka płci męskiej.

PostWysłany: Pią 20 Kwi, 12 21:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zgadza sie mam wolna jedna wsuwke wlasnie w tym miejscu Very Happy czyli tam podpinam kabel ktory ciagne od obrotka od symbolu +12v, minusa podpinam gdzies do masy i wsio? a ten trzeci? To chyba podswietlenie?
v max96 (cieszyn)

PostWysłany: Pią 20 Kwi, 12 21:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

+12V do "+" po stacyjce, minus na masę gdzieś i ten trzeci "1" do tej wsuwki przy cewce zapłonowej ot cała filozofia Razz

652 powody do radoci
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Mechanika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński