Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Nagły zanik świateł krótkich

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
Pro100wnik

PostWysłany: Czw 02 Lut, 12 16:10    Temat postu: Nagły zanik świateł krótkich Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Za miesiąc muszę jechać na przegląd, zacząłem robić długie światła bo ich nie było, nie udało mi się ich zrobić bo za dużo kabli po rozłączanych, więc pomyślałem że przełącznik zespolony Rolling Eyes wyjąłem go i patrzyłem czy kabelki są nie po obrywane, nie były, więc złożyłem to i znikły mi krótkie, świecą sie tylko postojowe Crying or Very sad nie wiem co się mogło stać, kabla żadnego nie przerwałem Rolling Eyes
Powrót do góry
fiat126pknightrider (Kielce)

PostWysłany: Czw 02 Lut, 12 16:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moze zle wpioles kostke do przelacznika bo da sie jas wpiac na dwa sposoby.
Powrót do góry
Pro100wnik

PostWysłany: Czw 02 Lut, 12 16:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wątpię, bo wydaje mi się że to nie możliwe Mr. Green
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTfS9gMkJsL8c0_yg_ODjnNFCdZIGf1F7HpxCw6Gw7ciDob2qEpImn3Blwt4Q
(patrzcie na kostki Smile)
tylko u mnie nie jest do niczego podłączony ten kabelek czarny pojedyńczy Smile
Powrót do góry

PostWysłany: Czw 02 Lut, 12 17:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A masz rację cały czas myślałem o przełączniku tym dwu stopniowym, heheh treba uważnie czytać. Nie wiem może podoginaj styki w kostkach, zeby ciasno wchodziły. Sprawdziłeś bezpiecznik? Jeśli to nie pomoże to nikt tu wróżką raczej nie jest. Very Happy
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 02 Lut, 12 17:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wyłącznik świateł podmień, ten co jest obok licznika

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
Pro100wnik

PostWysłany: Pią 03 Lut, 12 19:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przełącznik podmieniałem, styki dobrze wchodzą, bezpieczniki sprawdzalem w pierwszej kolejności ;p
Powrót do góry

PostWysłany: Pią 03 Lut, 12 21:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To sprawdz czy masz kostki wpięte w lampy może żarówki chociąz by był niezły zbieg okoliczności, a najlepiej to wyjmij przełącznik (ten obok licznika) i sprawdź czy dochodzi do niego napięcie i masa i idz po kolei az dojdziesz do przyczyny.
Powrót do góry
Pro100wnik

PostWysłany: Pią 03 Lut, 12 22:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jutro zobaczę Cool
jak nie zrobię, to leży kilka dłuższych kabelków to zrobie po swojemu ;]
Powrót do góry

PostWysłany: Pią 03 Lut, 12 22:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lepiej rób tak jak jest oryginalnie.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński