Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Maluch 2010????

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark
Autor Wiadomość
vitekps (Kraków)

PostWysłany: Czw 19 Sie, 10 11:06    Temat postu: Maluch 2010???? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Yo!
Czegoś tam dzisiaj szukałem a znalazłem to:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Temat: Powraca produkcja malucha (Fiat 126p)
Dzisiaj uslyszalem w radiu..., znalazlem na necie..

Ciasny i głośny – u wielu ciągle budzi ciepłe uczucia. Chodzi o „malucha”, czyli fiata 126p. Producent planuje jego wielki powrót. Nowy samochód będzie jednak zupełnie inny niż pierwowzór. Nad projektem pracują specjaliści fiata w Ameryce Południowej. Produkcja ma jednak ruszyć w Tychach. Pierwsze modele pojawią się w 2010 roku.

Dla wielu kierowców „maluch” był przepustką do świata motoryzacji. Aby jednak stać się jego właścicielem najpierw trzeba było zdobyć talon, co często graniczyło z cudem.

Pięcioosobowa rodzina Beaty jadąc na zagraniczne wakacje często musiała pożyczać samochód od dziadka: Ubrania szły do wielkiej walizy, która zajmowała cały dach. Nie pamiętam jednak, żeby to był jakiś dyskomfort.

„Maluch” miał jeszcze jedną zaletę – mówi pan Stanisław z zakładu mechanicznego. Chodzi o prostą budowę silnika.

Fiat na razie nie zdradza szczegółów dotyczących nowego „malucha”. Wiadomo jedynie, że pierwsze modele mają się pojawić w 2010 roku.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lekko mnie wryło jak wyobraziłem sobie malucha z poduszką powietrzną....
Wiecie może co to ma znaczyć???
Może to jakaś plota? no bo bez jaj...
Pozdrawiam

Oj chyba ten temat już był... <ups>
No cóż-może są jakieś nowe wieści?
Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Czw 19 Sie, 10 11:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jezeli nad projektem pracuja jescze to jak maja sie wyrobic z produkowaniego go w tym roku ?

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Czw 19 Sie, 10 12:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na pewno plota.

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Czw 19 Sie, 10 17:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To już stara informacja. Czytaj:

http://www.autoflesz.pl/artykuly/3029,Fiat_Topolino_zadebiutuje_w_2010_roku.html

a dla miłośników swap'ów

http://www.autoflesz.pl/artykuly/1503,Fiat_nowe_silniki_dwucylindrowe_Multiair_700_i_900_ccm_turbo.html
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński