Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p

Do otwarcia sezonu w Łodzi pozostało

MALCZIK 126 elx '98...bo musi być ELEGANT'cko :)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
metalzkudowy (Kudowa Zdrój)

PostWysłany: Pią 01 Lip, 11 12:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tzn całej maski nie malowałem. Tak tylko punktowo. Tyle ze na tych punktach jest ładnie gładko i z połyskiem ale na około juz matowo... pas przedni cały zmatowiłem i cały pomalowałem 2-3 razy i ekstra wyszło. Z maską to samo zrobić?

http://www.terytorium126p.pl/forum/malczik-126-elx-98-bo-musi-byc-elegant-cko-t8343.html
Powrót do góry
Max_Stone (Łódź)

Pochwał: 1

PostWysłany: Pią 01 Lip, 11 12:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skoro z pasem przednim udało Ci się dojść do ładu, powtórz to samo z maską. Zmatuj i połóż ze dwie warstwy. Wypoleruj i będzie git.

Pozdrawiam

Igor
Powrót do góry

PostWysłany: Sob 02 Lip, 11 19:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj z kumplem zmieniłem uszczelki osłon popychaczy. Nauczyłem sie sporo i stwierdzam ze nie jest to takie trudne. Ustawienie zaworów to pryszcz. Umyliśmy cały silnik nitrem i na koniec zamontowany został przerobiony wydech z seryjnego EL. Pustak z dospawaną nierdzewką. Jak się prezentuje obczajcie na filmiku Wink

Zapisz ten film na dysku

http://www.terytorium126p.pl/forum/malczik-126-elx-98-bo-musi-byc-elegant-cko-t8343.html
Powrót do góry
Radnaro (Łódź)

PostWysłany: Sob 02 Lip, 11 22:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kozacko mruczy Smile
Powrót do góry

PostWysłany: Sob 02 Lip, 11 22:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oj powiem Ci że ten filmik mnie zawiódł. Na żywo naprawdę słychać basowe brzmienie i jak drze pape. Prawdziwa nierdzewka a nie jakiś majkel Very Happy

Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Nie 03 Lip, 11 10:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Podłogę łatałeś czy nowe półówki wstawiłeś ?

PostWysłany: Nie 03 Lip, 11 11:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

podłoga była łatana. Narazie nie wymagało to zmiany całej podłogi Smile Tylko najpierw podstawą jest dokładne oczyszczenie.

Powrót do góry
młody2 (konin)

Future Member
Future Member
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pią 08 Lip, 11 13:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pokaż co zrobiłeś
Powrót do góry
Max_Stone (Łódź)

PostWysłany: Pią 08 Lip, 11 21:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak naprawić blachę w EL-u? Nie da się, trzeba kupić ST Very Happy Very Happy Very Happy
Powrót do góry
metaltymek (Kady)

Pochwał: 2

PostWysłany: Sob 09 Lip, 11 9:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Max_Stone nie dobijaj szczęśliwych posiadaczy Razz

Powrót do góry
Max_Stone (Łódź)

PostWysłany: Sob 09 Lip, 11 10:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie no, pełen szacun za ratowanie EL-a. Współczuję tylko walki z korozją - to taka "walka z wiatrakami". Matula miała kiedyś EL-a, więc wiem jak to-to potrafi gnić... Ale każdy maluszek zasługuje na ratowanie przed hutą, bez względu na rocznik, więc - powodzenia Smile

Pozdrawiam

Igor
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sob 09 Lip, 11 11:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Max_Stone, napisz im co widziałeś na wycieczce do fabryki fiata

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
Max_Stone (Łódź)

PostWysłany: Sob 09 Lip, 11 11:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Byłem w 1998 roku na wycieczce organizowanej przez moje technikum w fabryce małego fiata. Na własne oczy widziałem jak był kładziony podkład na RUDĄ karoserię Shocked . Zapytałem się więc jednego z "fachmajstrów" dlaczego nie czyszczą blach przed lakierowaniem, a on mi na to: "panie, za te pieniądze nie można mieć wszystkiego". Okazało się, że mają w magazynach ogromne ilości blach do malców, które trzeba spożytkować jak najmniejszym kosztem (czytaj - wyprodukować jak najwięcej bobków). Za to przy cenie nowego malca w tamtych czasach każda "dodatkowa robota" to mniejszy zarobek dla firmy...

Pozdrawiam

Igor
Powrót do góry
ikarus280 (Łódź)

PostWysłany: Sob 09 Lip, 11 16:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To dobija Sad
Powrót do góry

PostWysłany: Sob 09 Lip, 11 16:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja wiem jak skody robią więc to co napisał Max_Stone to jeszcze nic Very Happy w skodzie ledwo spawy trzymają Very Happy

Powrót do góry
ikarus280 (Łódź)

PostWysłany: Sob 09 Lip, 11 17:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

O to mnie pocieszyłeś Smile To teraz każdy elegant chroniąc się przed rudą powinien przejść piaskowanie i lakierowanie Confused
Powrót do góry

PostWysłany: Sob 09 Lip, 11 17:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bez przesady... ja tego nie bede robił. jest w bardzo dobrym stanie i doglądam go co jakiś czas czy nic mu sie nie dzieje i jest ok.

Powrót do góry
metaltymek (Kady)

PostWysłany: Sob 09 Lip, 11 19:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

eleganty są po prostu biodegradacje Very Happy

Powrót do góry

PostWysłany: Sob 09 Lip, 11 19:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj wreszcie zrobiłem nadkola plastikowe i chlapacze bo były zdjęte do spawania. Zmieniłem opony bo jedna z czterech była inna Smile

Pomalowałem koło zapasowe tak jak reszta na srebrno.

Przykręciłem dekielki.

Tłumik z końcówką o średnicy 7cm został już wcześniej zamontowany podczas wymiany uszczelek osłon popychaczy.

Kula pod lusterkiem zamontowana Very Happy

Powrót do góry
v max96 (cieszyn)

Pochwał: 3

PostWysłany: Sob 09 Lip, 11 20:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no malacz ładnie sobie wygląda Very Happy ale pełen lansik z tą kulą Wink
Powrót do góry
Szczepan (Łódź)

Member
Member

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 10 Lip, 11 9:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zdejmij mu te klapki z kalpy tylnej to tylko się przydaje na zimę a po co masie grzać teraz jak ciepło jest Wink ale takto ładny elegant Very Happy

D'N'B-Dobry bass cały czas Very Happy
Nadworny awanturnik Mr. Green
Powrót do góry

PostWysłany: Nie 10 Lip, 11 11:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale nie lubie jak mi tam deszcz pada do komory silnika Ekhm... Very Happy

Powrót do góry
Szczepan (Łódź)

Member
Member

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 10 Lip, 11 11:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Weź już nie przesadzaj i tak to szybciutko wysycha jak się silnik rozgrzeje Very Happy

D'N'B-Dobry bass cały czas Very Happy
Nadworny awanturnik Mr. Green
Powrót do góry
Jackob (Ostrowiec Świętokrzyski)

PostWysłany: Nie 10 Lip, 11 13:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pas przedni malinka moim zdaniem Smile Bardzo ładnie wyszło jak na lakierowanie sprayami. Smile Aż się boję u mnie za to zabrać bo też mam sporo takich punktowych miejsc do poprawy tylko nie wiem jak sie za to zabrać. Pozdrawiam
Powrót do góry

PostWysłany: Nie 10 Lip, 11 14:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

najpierw przejedź papierem ściernym P600 na sucho cały pas. Odtłuść benzyną ekstrakcyjną i miejsca gdzie masz odpryski potraktuj podkładem (psiknij na coś i pędzelkiem nanoś punktowo tak jak na fotkach u mnie). Potem jeszcze raz przejedź papierem P600-P800 tak żeby wyrównać podkład. Znowu odtłuść i nakładaj lakier szybkimi ruchami żeby nie było zacieków. 2-3 warstwy wystarczą.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 4 z 6

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński