Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p

Do otwarcia sezonu w Łodzi pozostało

Lakierwaliście swoje maluchy?
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Patryk Z (Ostrołęka)

PostWysłany: Pon 29 Sie, 11 20:56    Temat postu: Lakierwaliście swoje maluchy? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zastanawiam sie nad odnowieniem lakieru swojego malca.
Czy wy lakierowaliście swoje, ile was to kosztowało?

A tak w ogóle to obiło mi sie o uszy, że przed lakierowaniem dobrze zrobić taki zabieg
(zapomnaiłem nazwy), którego efekt byłby taki jak przy powiedzmy piaskowaniu felg. Taki zabieg miałby zniszczyć wszystkie ogniska rdzy zedrzeć lakier itp. Istnieje cos takiego, ile by to kosztowało?
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Pon 29 Sie, 11 21:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Najpierw yebnij polerke. Jak to nic nie da to maluj.
Malowanie kosztuje od 600-1500zł
Przed malowaniem musisz zmatowieć lakier.. Rdzę i tak musisz wyeliminować przed lakierowaniem Laughing

PostWysłany: Pon 29 Sie, 11 21:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no polerowalem juz. Było lepiej no ale pare dni później juz nie widac tego samego efektu.
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Pon 29 Sie, 11 21:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Patryk Z polerką mechaniczną ? Jakim środkiem ?

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 29 Sie, 11 23:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

weź paste g3 i na mokro poleruj

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
Patryk Z (Ostrołęka)

PostWysłany: Wto 30 Sie, 11 7:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ręcznie pastą TEMPO Laughing
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Wto 30 Sie, 11 8:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to o czym my gadamy Laughing
Możesz kupić taki krążek do polerowania do wiertarki, i jazda, pamiętaj że na mokro Razz

Member
Member
Pochwał: 2

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 30 Sie, 11 9:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Szczerze to tempo jest do d.... Ja osobiście używam pasty G3 (na meśku) i efekt jest wyjeb... Mr. Green Więc polecam bardzo. Koszt jej to ok 40 zł.

http://www.terytorium126p.pl/forum/fiat-126p-fl-patriota-by-pawwel92-t7886-100.html
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 30 Sie, 11 13:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

razor34 napisał:
Możesz kupić taki krążek do polerowania do wiertarki, i jazda, pamiętaj że na mokro Razz

wiertarka ma za duże obroty i możesz bardzo łatwo przypalić lakier

Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Wto 30 Sie, 11 14:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale możesz zwolnić obroty Razz

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 30 Sie, 11 14:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

i tak beda za wysokie

Powrót do góry
młody2 (konin)

Future Member
Future Member
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Wto 30 Sie, 11 14:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w fanach czterech kółek widziałem jak polerował lakier szlifierka kontową i gąbką pastę miał jakąś ale używał bardzo dużo wody
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 30 Sie, 11 15:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to nie była kątówka, to była polerka z regulacją obrotów Exclamation

Powrót do góry
Patryk Z (Ostrołęka)

PostWysłany: Wto 30 Sie, 11 15:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niestety wiertarka która mam niema regulacji obrotów. Ile mogła by taka maszynka do polerowania kosztować?
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Wto 30 Sie, 11 16:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Takie mogą być ?
Arrow http://allegro.pl/polerka-samochodowa-2400w-regulacja-szlifierka-waw-i1782008028.html
Arrow http://allegro.pl/solidna-polerka-samochodowa-230v-moc-az-250w-i1782646769.html
Question

Future Member
Future Member

PostWysłany: Wto 30 Sie, 11 17:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moze arek bo sie nie przygladąłem a kanał tylko mi mignoł przed oczami
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 30 Sie, 11 20:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ta z pierwszego linku była by dobra

Powrót do góry
HuBeRt (Dylewo/Ostrołęka)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Nie 04 Wrz, 11 9:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

TEMPO prawie nic nie daje.G3 na mokro maszyną jest lepsze
Powrót do góry
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Nie 04 Wrz, 11 9:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

arek ja mam wiertarkę 400obr/min

Pochwał: 3

PostWysłany: Nie 04 Wrz, 11 10:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja z kolegą też polerowaliśmy golfa i malucha kątówką z regulacją obrotów a wyszło zajebiście po zdjęciach mojego malca widać jak się świeci a pasta to jak koledzy napisali G3 z tych którymi polerowałem najlepsza
Powrót do góry
HuBeRt (Dylewo/Ostrołęka)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Nie 04 Wrz, 11 15:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiertarką ani szlifierką lepiej nie.Za duże obroty.Maszyna polerska kosztuje 100zł na rynku.
Powrót do góry
Patryk Z (Ostrołęka)

PostWysłany: Nie 04 Wrz, 11 20:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dobra polerka polerką ale ja prawe drzwi mam uderzone,błotniki jeden zardzewialy a drugi optarty, na dodatek w masce mam puknięte od kamienia i dlatego bedę lakierowac tego malca. Do zlotu musi jakoś wyglądać.

No więc się odrazu zapytam
Widziałem u jednego forumowicza że zmieniał cały pas przedni. Wyglądał tak jak nowiutki jeszcze bez lakieru. Gdzie można takie części (nowe) kupić? Zmieniłbym te błotniki,maske i drzwi i bym kładł ten lakier.
Powrót do góry
młody2 (konin)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Nie 04 Wrz, 11 20:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to jest el sf czy st
Powrót do góry
Patryk Z (Ostrołęka)

PostWysłany: Nie 04 Wrz, 11 21:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To jest FL
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 04 Wrz, 11 21:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja zamawiałem części przez internet w hurtowni i na drugi dzień miałem do odbioru

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński