| Autor |
Wiadomość |
fajamaluch
![]()
|
Wysłany: Czw 10 Lis, 11 19:35 Temat postu: Kontrolki |
|
|
Witam . Jestem nowym na forum ,ale wiem co oznacza opcja szukaj , mam takie pytanie . Chodzi mi o licznik taki co mają fiaty 126 p np. z 1992 roku . Co oznaczają kontrolki - taki wykrzyknik
- ssania , kiedy się włącza
i kontrolki akumulatora i oleju
Bardzo proszę o odpowiedzi , pozdro . |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Pochwał: 8
|
Wysłany: Czw 10 Lis, 11 19:48 Temat postu: |
|
|
wykrzyknik to ręczny i niski poziom płynu hamulcowego, ssanie to ssanie akumulatorek sie świeci jak ładowania nie masz, a olej jak nie masz ciśnienia oleju w silniku ale jestem uczynny _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
fajamaluch
![]()
|
Wysłany: Czw 10 Lis, 11 19:57 Temat postu: |
|
|
| Dziękuje za odpowiedź ,ale kiedy się świeci kontrolka ssania ? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

Pochwał: 20
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Czw 10 Lis, 11 19:58 Temat postu: |
|
|
jak masz wyciągnięte ssanie przy rozruchu, ale nie we wszystkich malcach ta kontrolka działa _________________
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
CEJOTUNIO (Warszawa Mokotów)

Pochwał: 3
1993 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Czw 10 Lis, 11 22:55 Temat postu: |
|
|
U mnie było!  _________________ KIEROWNIK ZMIANY OKMPM
If I could capture the rage
Of today's youth and bottle it
Crush the glass with my bare hands and swallow it
And spit it back in the face of you racists
And hypocrites who think the same shit but don't say shit |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
loony (Leszno/Wroclove)

|
Wysłany: Pią 11 Lis, 11 10:51 Temat postu: |
|
|
| Jak przkręcisz kluczyk na zapłon to kontrolka ładowania i oleju się świeci (a przynajmniej powinny) i to znaczy, że wszystko gra i trąbi. Jak odpalisz silnik to powinny zgasnąć. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 6
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pią 11 Lis, 11 21:43 Temat postu: |
|
|
| piotrekwielki napisał: | | wykrzyknik to ręczny i niski poziom płynu hamulcowego |
Nie wiem dokładnie w którym roku, ale mowa tu o późniejszych FLach i elegantach. ST i wczesne FLe nie miały czujnika od ręcznego i kontrolka była tylko i wyłącznie od poziomu płynu hamulcowego. Chyba że mi się coś popierdoliło, to mnie poprawcie. A kontrolki od ssania miały chyba tylko eleganty? _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
loony (Leszno/Wroclove)

|
Wysłany: Pią 11 Lis, 11 21:46 Temat postu: |
|
|
Kontrolkę ssania, w sensie wkurzające pipania jakimś głośniczkiem miały dopiero eleganty.
A co do płynu hamulcowego to nie mam pojęcia. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 6
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pią 11 Lis, 11 21:51 Temat postu: |
|
|
Piszczek od ssania miały dopiero elx'y. W el zlat 94-96 takowego nie uraczysz. Ale ja pytam, czy w FL też były kontrolki ssania. Ja miałem '85 i '88 i nie było. W późniejszych jakoś też nigdy nie widywałem. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
loony (Leszno/Wroclove)

|
Wysłany: Pią 11 Lis, 11 21:53 Temat postu: |
|
|
| Ja mam FL '91 i nie było kontrolki. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

Pochwał: 17
1991 Fiat 126p SWAP
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Pochwał: 8
|
Wysłany: Pią 11 Lis, 11 22:31 Temat postu: |
|
|
morrek
nie mam tego, a CEJOTUNIO pewnie ma to jako dodatkowo zamontowany gadget ;p _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

1991 Fiat 126p SWAP
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

Pochwał: 20
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Sob 12 Lis, 11 10:54 Temat postu: |
|
|
jest wyprowadzenie w instalacji FL pod kontrolkę ssania, miałem w reku kilka liczników od FL tych made in Poland i były w nich kontrolki ssania, w starszych wersjach z licznikiem made in Hungary nie było tych kontrolek.
U mnie w bisie była tylko kontrolka od niskiego poziomu płynu w zbiorniczku wyrównawczym.
te liczniki produkcji polskiej były też w pierwszych cinquecento _________________
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
BEZIMIENNY

|
Wysłany: Sro 23 Lis, 11 10:33 Temat postu: |
|
|
| ja w swoim fl oreginalnie mialem kontrolke ssania i byla instalacja do niej. dalem czujnik i wszystko chulalo. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
loony (Leszno/Wroclove)

|
Wysłany: Sro 23 Lis, 11 10:41 Temat postu: |
|
|
A jak wygląda ta kontrolka ssania w FL? Pokaż ktoś zdjęcie  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

1991 Fiat 126p SWAP
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
loony (Leszno/Wroclove)

|
Wysłany: Sro 23 Lis, 11 19:34 Temat postu: |
|
|
Hmm... W matki Yarisie, ani w ojca KII nie ma kontrolki ssania. W Garbusie też nie miałem, w Tico w sumie też nie. Matka w pierwszym maluchu też nie miała. W Citroenie ZX też nie widziałem. Co tam jeszcze było... A, w Chevy Lacetti też nie, ale pewnie tylko dlatego, że to był tdi
A tak już na poważnie to mógłbyś łaskawie pokazać zdjęcie skoro Ty wiesz jak to wygląda.
Skoro pytam czy ktoś może pokazać, to chciałbym zdjęcie, opis. A nie docinki pana wszystkowiedzącego  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

1991 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Sro 23 Lis, 11 19:37 Temat postu: |
|
|
K...wa czy ja jestem taki głupi czy Ty takiego udajesz, chyba normalne, że chodzi o auta, w których jest ssanie manualne... W tico jak ma być jeżeli jest tam automatyczne ssanie... Pomyśl zanim napiszesz.... _________________
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
poloska (Łódź)
 Pochwał: 5
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

|
Wysłany: Sro 23 Lis, 11 19:40 Temat postu: |
|
|
| loony napisał: | Hmm... W matki Yarisie, ani w ojca KII nie ma kontrolki ssania. W Garbusie też nie miałem, w Tico w sumie też nie. Matka w pierwszym maluchu też nie miała. W Citroenie ZX też nie widziałem. Co tam jeszcze było... A, w Chevy Lacetti też nie, ale pewnie tylko dlatego, że to był tdi  |
 _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
loony (Leszno/Wroclove)

|
Wysłany: Sro 23 Lis, 11 19:42 Temat postu: |
|
|
W Garbusie było manualne, a kontrolki też nie było. Hmm...
A teraz już na poważnie - słuchaj. Wiem jak wygląda kontrolka ssania, ani ja, ani Ty nie jesteśmy debilami. Tylko spytałem gdzie jest i jak wygląda kontrolka ssania w kapliczce w FL'u. Bo nigdy nie widziałem i jestem ciekawy, szczególnie dlatego, że mam FL'a a nigdzie u niego nie widziałem.
Więc nie musisz się rzucać jak kuna w rabarbar tylko pokazać zdjęcie i temat załatwiony
@poloska - chyba kązdy przygłup wie jak wygląda kontrolka ssania. Mnie interesuje gdzie ona jest w FLu a nie w elegancie 
Ostatnio zmieniony przez loony dnia Sro 23 Lis, 11 19:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Magic (Zelów/Bełchatów)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Sro 23 Lis, 11 19:42 Temat postu: |
|
|
| Kontrolka wygląda tak jak rysunek na dźwigni od ssania podświetlone na żółto/pomarańczowo |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
poloska (Łódź)
|
|
| Powrót do góry |
|