Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p

Do otwarcia sezonu w Łodzi pozostało

Kontrolki
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
fajamaluch

PostWysłany: Czw 10 Lis, 11 19:35    Temat postu: Kontrolki Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam . Jestem nowym na forum ,ale wiem co oznacza opcja szukaj , mam takie pytanie . Chodzi mi o licznik taki co mają fiaty 126 p np. z 1992 roku . Co oznaczają kontrolki - taki wykrzyknik
- ssania , kiedy się włącza
i kontrolki akumulatora i oleju
Bardzo proszę o odpowiedzi , pozdro .
Powrót do góry
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Czw 10 Lis, 11 19:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wykrzyknik to ręczny i niski poziom płynu hamulcowego, ssanie to ssanie Smile akumulatorek sie świeci jak ładowania nie masz, a olej jak nie masz ciśnienia oleju w silniku Smile ale jestem uczynny

PostWysłany: Czw 10 Lis, 11 19:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuje za odpowiedź ,ale kiedy się świeci kontrolka ssania ?
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 10 Lis, 11 19:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak masz wyciągnięte ssanie przy rozruchu, ale nie we wszystkich malcach ta kontrolka działa

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
CEJOTUNIO (Warszawa Mokotów)

Member
Member
Pochwał: 3

1993 Fiat 126p ST

PostWysłany: Czw 10 Lis, 11 22:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

U mnie było! Very Happy
Crush the glass with my bare hands and swallow it
And spit it back in the face of you racists
And hypocrites who think the same shit but don't say shit
Powrót do góry
loony (Leszno/Wroclove)

PostWysłany: Pią 11 Lis, 11 10:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak przkręcisz kluczyk na zapłon to kontrolka ładowania i oleju się świeci (a przynajmniej powinny) i to znaczy, że wszystko gra i trąbi. Jak odpalisz silnik to powinny zgasnąć.
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 11 Lis, 11 21:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piotrekwielki napisał:
wykrzyknik to ręczny i niski poziom płynu hamulcowego

Nie wiem dokładnie w którym roku, ale mowa tu o późniejszych FLach i elegantach. ST i wczesne FLe nie miały czujnika od ręcznego i kontrolka była tylko i wyłącznie od poziomu płynu hamulcowego. Wink Chyba że mi się coś popierdoliło, to mnie poprawcie. A kontrolki od ssania miały chyba tylko eleganty?

PostWysłany: Pią 11 Lis, 11 21:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kontrolkę ssania, w sensie wkurzające pipania jakimś głośniczkiem miały dopiero eleganty.
A co do płynu hamulcowego to nie mam pojęcia.
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 11 Lis, 11 21:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Piszczek od ssania miały dopiero elx'y. W el zlat 94-96 takowego nie uraczysz. Ale ja pytam, czy w FL też były kontrolki ssania. Ja miałem '85 i '88 i nie było. W późniejszych jakoś też nigdy nie widywałem.

PostWysłany: Pią 11 Lis, 11 21:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mam FL '91 i nie było kontrolki.
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 11 Lis, 11 22:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja w swoim FL'ku 91' nie miałem, ale jeżeli dobrze pamiętam to arek u siebie w bisie miał kontrolkę od ssania oraz piotrekwielki?

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Pią 11 Lis, 11 22:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

morrek
nie mam tego, a CEJOTUNIO pewnie ma to jako dodatkowo zamontowany gadget ;p

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 11 Lis, 11 23:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dlatego dałem znak zapytania na końcu Wink

XD Very Happy
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sob 12 Lis, 11 10:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jest wyprowadzenie w instalacji FL pod kontrolkę ssania, miałem w reku kilka liczników od FL tych made in Poland i były w nich kontrolki ssania, w starszych wersjach z licznikiem made in Hungary nie było tych kontrolek.
U mnie w bisie była tylko kontrolka od niskiego poziomu płynu w zbiorniczku wyrównawczym.

te liczniki produkcji polskiej były też w pierwszych cinquecento

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
BEZIMIENNY

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 10:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja w swoim fl oreginalnie mialem kontrolke ssania i byla instalacja do niej. dalem czujnik i wszystko chulalo.
Powrót do góry
loony (Leszno/Wroclove)

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 10:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A jak wygląda ta kontrolka ssania w FL? Pokaż ktoś zdjęcie Smile
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 19:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wygląda jak normalna kontrolka taka sama jak w innych autach... Rolling Eyes Rolling Eyes

XD Very Happy
Powrót do góry
loony (Leszno/Wroclove)

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 19:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmm... W matki Yarisie, ani w ojca KII nie ma kontrolki ssania. W Garbusie też nie miałem, w Tico w sumie też nie. Matka w pierwszym maluchu też nie miała. W Citroenie ZX też nie widziałem. Co tam jeszcze było... A, w Chevy Lacetti też nie, ale pewnie tylko dlatego, że to był tdi Smile

A tak już na poważnie to mógłbyś łaskawie pokazać zdjęcie skoro Ty wiesz jak to wygląda.
Skoro pytam czy ktoś może pokazać, to chciałbym zdjęcie, opis. A nie docinki pana wszystkowiedzącego Smile
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 19:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

K...wa czy ja jestem taki głupi czy Ty takiego udajesz, chyba normalne, że chodzi o auta, w których jest ssanie manualne... W tico jak ma być jeżeli jest tam automatyczne ssanie... Pomyśl zanim napiszesz....

XD Very Happy
Powrót do góry
poloska (Łódź)

Pochwał: 5

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 19:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

http://obrazki.elektroda.net/21_1223918528.jpg
Mniej więcej tak jak żółta środkowa kontrolka na obrazku Wink
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 19:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

loony napisał:
Hmm... W matki Yarisie, ani w ojca KII nie ma kontrolki ssania. W Garbusie też nie miałem, w Tico w sumie też nie. Matka w pierwszym maluchu też nie miała. W Citroenie ZX też nie widziałem. Co tam jeszcze było... A, w Chevy Lacetti też nie, ale pewnie tylko dlatego, że to był tdi Smile

Lol Lol Lol

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 19:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W Garbusie było manualne, a kontrolki też nie było. Hmm...

A teraz już na poważnie - słuchaj. Wiem jak wygląda kontrolka ssania, ani ja, ani Ty nie jesteśmy debilami. Tylko spytałem gdzie jest i jak wygląda kontrolka ssania w kapliczce w FL'u. Bo nigdy nie widziałem i jestem ciekawy, szczególnie dlatego, że mam FL'a a nigdzie u niego nie widziałem.
Więc nie musisz się rzucać jak kuna w rabarbar tylko pokazać zdjęcie i temat załatwiony Smile

@poloska - chyba kązdy przygłup wie jak wygląda kontrolka ssania. Mnie interesuje gdzie ona jest w FLu a nie w elegancie Smile

Ostatnio zmieniony przez loony dnia Sro 23 Lis, 11 19:43, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Magic (Zelów/Bełchatów)

Pochwał: 1

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 19:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kontrolka wygląda tak jak rysunek na dźwigni od ssania podświetlone na żółto/pomarańczowo
Powrót do góry
poloska (Łódź)

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 19:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

http://imageshack.us/photo/my-images/480/380ry.jpg

o to chodzi Question

Ostatnio zmieniony przez poloska dnia Sro 23 Lis, 11 19:45, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
loony (Leszno/Wroclove)

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 19:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No i oto mi chodziło co pokazał Poloski. Zajebiście, dzięki Smile

No, to ja w swoim FLu czegoś takiego nie mam, tylko dwie 'kropki' na górze.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński