| Autor |
Wiadomość |
terentiew
![]()
|
Wysłany: Wto 16 Sie, 11 9:01 Temat postu: Kontrolka oleju |
|
|
| Witam! W końcu poskładałem silnik malucha, wymieniłem cylindry, głowica odnowiona i splanowana, nowy wałek i łańcuszek rozrządu, szklanki popychaczy i oczywiście wszystkie nowe uszczelki oprócz uszczelki pod miskę olejową.....Przejechałem ledwo 50 km i zaczęła mi się świecić czasami kontrolka oleju, ale przejechałem ok. 3 km i świeci już cały czas....Nie mam pojęcia co jest grane, czujnik oleju jest dobry bo sprawdzałem - wymieniłem na inny.Poziom oleju cały czas jest ok... Proszę o pomoc |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Kazek (Łódź)

|
Wysłany: Wto 16 Sie, 11 11:18 Temat postu: |
|
|
Być może elektryka nie? Skoro poziom oleju ok, czujnik ok to musi gdzieś tam siakiś kabel nie styka.
Tak na chłopski rozum ale może niech jeszcze się wypowiektoś bardziej kompetentny;D |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Pochwał: 8
|
Wysłany: Wto 16 Sie, 11 15:07 Temat postu: |
|
|
módl się żeby to był kabel zrób obejście i kontrolkę swoją podłącz, kabel od czujnika do jakiej małej żarówki, a drugi biegun żarówki do plusa, i wtedy zobacz czy gaśnie po odpaleniu _________________ MAŁY, ALE WARIAT
Ostatnio zmieniony przez piotrekwielki dnia Nie 29 Sty, 12 16:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

Pochwał: 17
1991 Fiat 126p SWAP
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomek84 (Łódź,Aleksandrów Ł.)

Pochwał: 7
1997 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Wto 16 Sie, 11 21:11 Temat postu: |
|
|
Jeżeli silnik był cały rozebrany to przypominam o sprawdzeniu kolejności podkładek na wale _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
terentiew
![]()
|
Wysłany: Sro 17 Sie, 11 20:56 Temat postu: |
|
|
Pompa jest ok, przewody też ...rozebrałem co trzeba i aż mi ulżyło, bo myślałem że silnik pada Jak jest w misce olejowej te sitko i przewód przez które zasysa olej pampa, to one się poluzowało i zamiast oleju zasysał powietrze z miski olejowej i dlatego nie miał smarowania. Dokręciłem mocno na podkładkach sprężynowych i teraz jest ok. Maluch śmiga jak nowy a kontrolka się nie świeci
Pozdrawiam |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Halabala2909 (Okolice Bełchatowa)

|
Wysłany: Nie 29 Sty, 12 15:53 Temat postu: |
|
|
| Witam. Nie będę zakładał nowego tematu i napisze tutaj. Sieci mi się cały czas kontrolka oleju. W silniku zostały wymienione wszystkie uszczelki i splanowana głowica, silnik został zalany olejem Valvoline max life 10w40 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

Pochwał: 5
|
Wysłany: Nie 29 Sty, 12 16:28 Temat postu: |
|
|
Halabala2909 czujnik ciśnienia oleju  _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|