Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p

Do otwarcia sezonu w Łodzi pozostało

Kontrolka oleju

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Mechanika
Autor Wiadomość
terentiew

PostWysłany: Wto 16 Sie, 11 9:01    Temat postu: Kontrolka oleju Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam! W końcu poskładałem silnik malucha, wymieniłem cylindry, głowica odnowiona i splanowana, nowy wałek i łańcuszek rozrządu, szklanki popychaczy i oczywiście wszystkie nowe uszczelki oprócz uszczelki pod miskę olejową.....Przejechałem ledwo 50 km i zaczęła mi się świecić czasami kontrolka oleju, ale przejechałem ok. 3 km i świeci już cały czas....Nie mam pojęcia co jest grane, czujnik oleju jest dobry bo sprawdzałem - wymieniłem na inny.Poziom oleju cały czas jest ok... Proszę o pomoc
Powrót do góry
Kazek (Łódź)

PostWysłany: Wto 16 Sie, 11 11:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Być może elektryka nie? Skoro poziom oleju ok, czujnik ok to musi gdzieś tam siakiś kabel nie styka.
Tak na chłopski rozum ale może niech jeszcze się wypowiektoś bardziej kompetentny;D
Powrót do góry
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Wto 16 Sie, 11 15:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

módl się żeby to był kabel Mr. Yellow zrób obejście i kontrolkę swoją podłącz, kabel od czujnika do jakiej małej żarówki, a drugi biegun żarówki do plusa, i wtedy zobacz czy gaśnie po odpaleniu

Ostatnio zmieniony przez piotrekwielki dnia Nie 29 Sty, 12 16:05, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 16 Sie, 11 20:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A może pompa oleju ?? Warto byłoby wymienić jeżeli się okaże, że to nie przewód.

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
Tomek84 (Łódź,Aleksandrów Ł.)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 16 Sie, 11 21:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeżeli silnik był cały rozebrany to przypominam o sprawdzeniu kolejności podkładek na wale

PostWysłany: Sro 17 Sie, 11 20:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pompa jest ok, przewody też ...rozebrałem co trzeba i aż mi ulżyło, bo myślałem że silnik pada Very Happy Jak jest w misce olejowej te sitko i przewód przez które zasysa olej pampa, to one się poluzowało i zamiast oleju zasysał powietrze z miski olejowej i dlatego nie miał smarowania. Dokręciłem mocno na podkładkach sprężynowych i teraz jest ok. Maluch śmiga jak nowy a kontrolka się nie świeci Very Happy
Pozdrawiam
Powrót do góry
Halabala2909 (Okolice Bełchatowa)

PostWysłany: Nie 29 Sty, 12 15:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Nie będę zakładał nowego tematu i napisze tutaj. Sieci mi się cały czas kontrolka oleju. W silniku zostały wymienione wszystkie uszczelki i splanowana głowica, silnik został zalany olejem Valvoline max life 10w40
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Nie 29 Sty, 12 16:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Halabala2909 czujnik ciśnienia oleju Wink
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Mechanika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński