Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p

Do otwarcia sezonu w Łodzi pozostało

Kierunkowskazy szybko migają

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
Patryk Z (Ostrołęka)

PostWysłany: Sob 17 Wrz, 11 19:25    Temat postu: Kierunkowskazy szybko migają Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam taki problem, że jak wlączę kierunkowskazy to nie migaja normalnie tylko 2razy szybciej. O co chodzi?
Powrót do góry
Damiano (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 1

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sob 17 Wrz, 11 19:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sprawdź żarówki, i czy wszystkie kierunki działają, dzieje się tak często jak jeden z kierunków przednich nie działa.

Powrót do góry
Patryk Z (Ostrołęka)

PostWysłany: Sob 17 Wrz, 11 19:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No własniue nie działał tylny lewy i wymieniłem ale nadal jest tak samo
Powrót do góry
młody2 (konin)

Future Member
Future Member
Pochwał: 1

PostWysłany: Sob 17 Wrz, 11 19:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

u mnie było tak samo i nie wiem do tej pory co jest a pżerywacz zobacz
Powrót do góry
metaltymek (Kady)

Pochwał: 2

PostWysłany: Sob 17 Wrz, 11 20:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mój znajomy miał kiedyś coś takiego i okazało się, że to przez wodę, która się zbierała w kloszu

Powrót do góry
Patryk Z (Ostrołęka)

PostWysłany: Sob 17 Wrz, 11 21:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niema zadnej wody
Powrót do góry
Damiano (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sob 17 Wrz, 11 21:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to przejżyj kable, może jest gdzieś zwarcie. a jak nie, to sprawdź przerywacz od kierunków...

Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 17 Wrz, 11 23:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeżeli jedna strona działa normalnie a druga nie, to przerywacz jest ok.

Miernik w łapę, schemacik instalacji i sprawdzać kabelki gdzie i dlaczego nie dochodzi napięcie. :E

PostWysłany: Nie 18 Wrz, 11 6:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Własnie zauważyłem, że jak nie wymieniłem żarówki lewej (która prawie nie śiwciła) to szybciej było tylko z lewej strony , a teraz to i po lewej i prawej szybko miga
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 18 Wrz, 11 7:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A, to zmienia postać rzeczy. W takim razie jak najbardziej winny może być przerywacz. Kup sobie od cieniassa elektroniczny.

W każdym razie jak kiedyś będziecie mieli problemy z kierunkami, gdzie jedna strona świeci dobrze, a druga źle, to przerywacz możecie wykluczyć.

Future Member
Future Member

PostWysłany: Pon 19 Wrz, 11 12:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiem co jest nire tak kórys mighacz nie działa i opur jest mniejszy i przerywacz szybciej działa
Powrót do góry
Damiano (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 19 Wrz, 11 14:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

młody2 przeczytaj temat dokłądnie, a potem się wypowiedz, było o tym pisane...

Powrót do góry
sebol861 (Witkowo, Wielkopolska)

PostWysłany: Pon 19 Wrz, 11 17:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sprawdź przerywacz, jak możesz to sprawdź na innym, ja też miałem kiedyś "przeboje" z kierunkami. Kupiłem nowy przerywacz elektroniczny z dodatkową masą i teraz jest idealnie Smile w przeciwieństwie do starego przerywacza gdzie włączyłeś światła mijania, nadusiłeś STOP i kierunku juz nie było widac.

Pochwał: 2

PostWysłany: Czw 29 Gru, 11 20:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zwykły mechaniczny starczy. Założyłem do Forda przerywacz który został mi po maluchu i wszystko działa. Swoją drogą zmorą maluchów były styki w lampach. Miałem też kiedyś problem z kierunkowskazem i okazało się ze zaśniedziały styki.

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Czw 29 Gru, 11 21:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

krótko i na temat...wymieniałeś żarówkę, zapewne wstawiłeś niewłaściwą- za mocną Wink

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 29 Gru, 11 22:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

raczej za słabą, jakby wstawił mocniejszą to by migało wolniej

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński