Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p

Do otwarcia sezonu w Łodzi pozostało

Hamulce tarczowe z uno!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center
Autor Wiadomość
mateuszgan (Będzin)

Future Member
Future Member
Pochwał: 2

PostWysłany: Wto 08 Lut, 11 13:43    Temat postu: Hamulce tarczowe z uno! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam! chcę zamontować hamulce tarczowe z fiata uno do malucha i nie wiem czy mam zakładać serwo z uno, czy bez serwa, jak Wy to robicie- Pomocy!??
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 08 Lut, 11 16:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

serwo ? jeszcze nie widziałem żeby ktoś serwo do malucha zakładał Razz
Normalnie flansza przewody i jazda i oryginalna pompa od malca Wink

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
master461 (Czchów)

PostWysłany: Nie 03 Kwi, 11 9:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,mam pytanie,czy mogę założyć pompę z cc 900 do malca?Mam założone zaciski od cc 900,czy ten bolec z malca podejdzie do tej pompy?A jak nie to mogę założyć zbiorniczek od tej pompy do tej z malucha?Dzięki za pomoc.Smile
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 03 Kwi, 11 9:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od cc 700 jest taka sama pompa jak w malcu tylko ma jeden otwór na przewód więcej, od cc 900 zapewne jest taka sama więc powinna podejść. W cc na tył ida dwa osobne przewody a nie tak jak w malcu jeden wspólny

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
master461 (Czchów)

PostWysłany: Nie 03 Kwi, 11 9:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiem,dzięki za pomoc,to mówisz że podejdzie mi pompa od cc 900,zostawić te Regulatory siły hamowania przy tej pompie?
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 03 Kwi, 11 11:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jakie regulatory Question tam nie ma regulatorów
zdejmujesz serwo i samą pompę montujesz, chyba ze upchniesz z serwem i dasz podciśnienie do kolektora dolotowego

Powrót do góry
Tomek84 (Łódź,Aleksandrów Ł.)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 03 Kwi, 11 13:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W cienkim są przy pompie regulatory siły hamowania, ale nie musisz ich zakładać
Pompa podejdzie bez problemu, z tym że musisz pociągnąć jeszcze jeden przewód do tylnego koła
zbiorniczek na pompę także podejdzie
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 04 Kwi, 11 7:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

albo zaślepić dodatkowy otwór śrubką

Powrót do góry
master461 (Czchów)

PostWysłany: Sob 09 Kwi, 11 6:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,Czy wie ktoś jak idą przewody od pompy hamulcowej od poszczególnych kół?Proszę o pomoc jakiś schemat lub wiedza swoja;)
Powrót do góry

Member
Member
Organizator Manu'12

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sob 09 Kwi, 11 6:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pompa z malucha czy z cc ?
W malcu otwór na czubku to tylne koła otwory bliżej ściany grodziowej to prawe i lewe przednie koło
Z resztą inaczej chyba się nie da podłączyć
Z przodu nie ma filozofii
Przewód główny idący do tylu puszczony jest w tunelu środkowym
Trójnik masz po prawej stronie obok rury ogrzewania i stamtąd przewody idą po ściance idą do poszczególnych kół

Ostatnio zmieniony przez Tomek84 dnia Sob 09 Kwi, 11 6:51, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
master461 (Czchów)

PostWysłany: Sob 09 Kwi, 11 6:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pompa od cc robię oddzielne przewody na tylne koła,ale nie wiem które przewody idą gdzie?Wink
Powrót do góry

Member
Member
Organizator Manu'12

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sob 09 Kwi, 11 6:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jaka filozofia ?
Otwory na czubku pompy to tył
Prawy otwór- prawe koło
lewy otwór- lewe koło

PostWysłany: Sob 09 Kwi, 11 6:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie wiem,mówili mi że przewody idą na krzyż,tylko nie wiem jakie gdzie idą?
P.P z L.T itd
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sob 09 Kwi, 11 21:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nic nie idzie na krzyż

Powrót do góry
master461 (Czchów)

PostWysłany: Pią 15 Kwi, 11 19:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,mam problem,założone z przodu zaciski,a z tyłu przednie cylinderki,a pompa jest od sc mam 4 przewody oddzielne na każde koło,układ jest odpowietrzony porządnie.Pedał wchodzi prawie cały,hamulce trzymają bdb.Czy tam ma być z tym pedałem?Czy nie wchodzi zbyt daleko?Proszę o pomoc.Wink
Dziękuje.Wink
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 15 Kwi, 11 21:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jak wciśniesz szybko kilka razy to pedał ci "rośnie"Question

Powrót do góry
master461 (Czchów)

PostWysłany: Pon 18 Kwi, 11 18:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie rośnie nic,jak zaciągnę ręczny to pedał stawia niewielki opór,i po spuszczeniu ręcznego pedał jest taki sam jak na początku.Sad Co robić ?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński