Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p

Do otwarcia sezonu w Łodzi pozostało

Grzeja sie kable

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
niewypal

Pochwał: 1

PostWysłany: Pią 23 Wrz, 11 19:07    Temat postu: Grzeja sie kable Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam sprawdziłem amperonierzem zero poboru prondu na akumlatorze ale jak włącze światła drogowe grzeja się kable w środku pod włocznikiem 2 co są brozowe co to za kable zasilanie czy coś innego a po czasie delikatnie ciepłe są dwa bespieczniki od świateł. Co może być przyczyną tego.
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 23 Wrz, 11 21:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Miałeś może u siebie żarówki R2 i zmieniałeś je na H4?

PostWysłany: Sob 24 Wrz, 11 0:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wiem jakie zaruwki tam były wcześniej jak go kupiłem to były juz h4. Maluszek jest z 1993roku
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 24 Wrz, 11 13:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to sprawdź po kablach od żarówek, czy idą one do jakichś przekaźników. Ale jak znam życie to nie, więc wtedy nic dziwnego że się grzeją przewody. Będziesz musiał sobie założyć przekaźniki do świateł.

Ciekawe czy chociaż reflektory są pod H4... Rolling Eyes

PostWysłany: Sob 24 Wrz, 11 23:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jest przekaznik do śwateł założony to pewnie kabelki muszę posprawdzać
Powrót do góry
dyzio121193

PostWysłany: Nie 02 Paź, 11 0:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja proponuje podlaczyć jakaś słabszą watowo zarówkę i sprawdzic czy beda sie grzaly albo wgl wykręcić zarówki i zobaczyć czy sie grzeją te kabelki jak tak to cos z instalacja moze byc. Taka moja propozycja mało roboty ale mozna sie cos wiecej dowiedziec
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 02 Paź, 11 21:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

komuś mógł wpaść do głowy pomysł zakładania żarówek 100W, zwykłe H4 to max dla maluchowej instalacji

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
dyzio121193

PostWysłany: Nie 02 Paź, 11 21:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe, ludzie maja czasami bardzo dziwne pomysły, wieć wszystko sie moze zdarzyć, chunskie h4 podobno maja wiekszy prąd przy tej samej mocy i jasnosci niby:PP
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński