| Autor |
Wiadomość |
Świercu (Uć)

|
Wysłany: Pon 10 Paź, 11 9:32 Temat postu: |
|
|
| No właśnie... Jeżeli jest to ulica to nie można, ale np. podwórko w kamienicy czy w domku jednorodzinnym, lub parking przynależący do danego bloku, nie jest miejscem publicznym, a na terenie prywatnym możesz go rozebrać nawet na części... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
morrek (Łódź)

Pochwał: 17
1991 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Wto 11 Paź, 11 21:34 Temat postu: |
|
|
| Quoter napisał: | w 2010 dostałem mandata za naprawde auta w miejscu do tego nie przeznaczonym
100 do 500zł
mała uliczka między blokami typowa osiedlowa i mało tego robiłem to na miejscu parkingowym ;/ |
Tylko w tym momencie nie uwzględniłeś, że podczas naprawy występowały płyny zagrażające środowisku !! _________________
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
CEJOTUNIO (Warszawa Mokotów)

Pochwał: 3
1993 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Wto 10 Sty, 12 17:47 Temat postu: |
|
|
Odkopuję trochę temat. Chciałbym się dowiedzieć jakie alarmy możecie polecić moje wymagania: Dobra jakość przede wszystkim, bo nie sztuką jest przecież kupić alarm który po miesiącu siądzie. Generalnie chciałbym żeby można było ustawić dużą czułość na wstrząsy (po dzisiejszym incydencie), immo i niekoniecznie musi być, ale fajnie by było jakby był centralny  _________________ KIEROWNIK ZMIANY OKMPM
If I could capture the rage
Of today's youth and bottle it
Crush the glass with my bare hands and swallow it
And spit it back in the face of you racists
And hypocrites who think the same shit but don't say shit |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
fiat126pknightrider (Kielce)

|
Wysłany: Wto 10 Sty, 12 18:00 Temat postu: |
|
|
Żebyś miał centralny to dajesz siłowniki ja mam takie za 15 zł jeden do tego sterownik centralnego zamka i centralkę alarmu, jak mam jakiś alarm za 130 zł i działa bez zarzutu. Aby była duża czułość to możesz dać kilka czujnikow wstrząsowych oddzielonych diodami prostowniczymi, a także czujnik ultradzwiękowy możesz zaszaleć i kupić jakiś czujnik położenia  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
DryGi

|
Wysłany: Wto 10 Sty, 12 20:03 Temat postu: |
|
|
A więc tak ja w marcu 2010 roku kupiłem mniej więcej taki zestaw na allegro od tego sprzedawcy. Możesz odebrać osobiście w Łodzi, siedziba znajduje się niedaleko szpitala Matki Polki.
http://allegro.pl/piekne-piloty-chrom-alarm-centralny-zamek-4drzwi-i2023411580.html
Nawet dałem chyba tyle samo. Wszystko śmiga do dzisiaj. Nic się nie zepsuło. W zestawie jest czujnik uderzeniowy. U mnie jest ustawiony na minimum. Jak KorniszoN stał przy ulicy i mijała go ciężarówka to bywało, że alarm się załączał. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Do zestawu dostajesz poradniki, które są napisane w taki sposób, że nawet dziecko dałoby radę to podłączyć.
Ja kupiłem zestaw do auta 4 drzwiowego, bo jest 10 zł droższy, a zawsze masz 2 siłowniki w zapasie. Moje do dzisiaj leżą gdzieś w garażu . Gdy masz taki zestaw poprostu przewody do kolejnych drzwi zostają nie podłączone. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Pochwał: 22
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Wto 10 Sty, 12 22:45 Temat postu: |
|
|
Kupowalem zestaw u STIGa. Po dwoch latach alarm w drzwiach nie uzbraja sie, czujnik wstrzasow przestal reagowac a dioda w drzwiach sie nie swieci. Sprawdzalem, czy nie przeszedl w tryb serwisowy. Niestety nie. Kupilem alarm plus centralny w jednym zestawie.
Poza tym instrukcja dobry kontakt ze sprzedawca i swietna instrukcja  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
fiat126pknightrider (Kielce)

|
Wysłany: Czw 12 Sty, 12 18:22 Temat postu: |
|
|