Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
<Batmobil> by Harnaś
Idź do strony 1, 2, 3 ... 19, 20, 21  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 03 Gru, 07 20:19    Temat postu: <Batmobil> by Harnaś Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oto mój „Batmobil”
Samochód z 1997 roku, od nowości był w rodzinie. Najpierw woziła się nim mama, później stał w garażu przez dwa lata i czekał aż zrobię prawko, a teraz jeżdżę nim ja (już rok). Przebieg 42.000 tys.
W zasadzie 0 rdzy. Jak coś się pojawiało od razu było malowane (niestety farbą w troszeczkę innym odcieniu). W Legnicy zbili mu raz tyłek. Blacharz się nie postarał i widać różnice w połączeniu koło klapy. Naklejkę „Maluch” tez mi zamalowali. Wsadziłem do niego fotele lotnicze (zabrałem dziadkowi który też jeździ odpicowanym maluchem), białe klosze, żaróweczki H4 vision plus (mam nadzieje ze przetrwają zimę  ), postojowe blue Vision, z tyłu diodowe do stopu, jakiś tam jeszcze zegareczek.

Silnik: seria
Audio: jakiś kaseciak z allegro za 30zł ale z możliwością podłączenia MP3 + dwa głośniczki KENWOODa 120W.
Zawieszenie: seria
Alarm: dwie naklejki na szyby <auto alarm> plus migająca dioda Very Happy
W planach:
- 2 zielone neony Czekaja na zamontowanie.
- zmiana wykładziny w samochodzie na jakaś jasna (ma ktoś jakieś doświadczenie w tym zakresie? )
- boczne kierunki od Sc
- przyciemnienie szyb
- jakieś lepsze radyjko
- to co dostane od dziewczyny pod choinkę Very Happy
Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ??

Zdjęcia jeszcze z przed roku, w miarę możliwości będę dodawał nowe:

Ostatnio zmieniony przez Harnas dnia Sro 13 Lut, 08 13:35, w całości zmieniany 5 razy
Powrót do góry
Madd (Wrocław)

Pochwał: 11
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 03 Gru, 07 22:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo ładny EL. Podoba mi się Smile
Harnas napisał:
Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ??

Alu i Gleba? Rolling Eyes ... Laughing

A tak na poważnie to ja bym sie pozbył cow-pack'ów, odblasków z drzwi oraz tego plastikowego czegoś przy oknach Wink

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Pon 03 Gru, 07 23:23    Temat postu: Re: <Batmobil> by Harnaś :PP Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Harnas napisał:
(...)
Alarm: dwie naklejki na szyby <auto alarm> plus migająca dioda Very Happy
W(...)

chyba walne ze śmiechu....
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Pon 03 Gru, 07 23:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co do alarmu się nie wypowiem bo i po co Mr. Green
Wygląda całkiem całkiem, ale jak dostał klapsa to wiadomo jak to się może skończyć w przyszłości. Dwie rzeczy, których za cholerę nie rozumiem to te odblaski na drzwiach i te a'la chrom paseczki na wlotach Shocked
A wnętrze Question
Powrót do góry
Mandolina (Opole)

Pochwał: 16

PostWysłany: Pon 03 Gru, 07 23:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
oraz tego plastikowego czegoś przy oknach

Ja bym zostawił bo praktyczne.
Tylko w momencie przciemniania szyb przyciemnić też owiewki.
http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853
Powrót do góry
SAS (Kraków/NTarg)

Pochwał: 3

PostWysłany: Wto 04 Gru, 07 0:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fajny łobuziak.
Piękny lakierek i widze PLAK na zderzakach Mr. Green
Alarm Byczy, sam mam naklejki ale jeszcze nad diodą musze pomyśleć Faja Żartuje, ja mam w planach centralny z alarmem ale do tego jeszcze daleka droga.
Życze powodzenia i szanuj go bo masz piekne cudeńko!

Pochwał: 6

PostWysłany: Wto 04 Gru, 07 1:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Siemanko , zajefajny malacz elegancik, w zgorzelcu mam babcie ;p

Klasyk i elegant- prawie jak ojciec i syn Smile
"Spadochroniarze nie umierają-idą do piekieł aby się przegrupować"
Powrót do góry

Member
Member

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Wto 04 Gru, 07 8:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na zderzakach jest stary przepalony olej Very Happy
Alarm sie sprawdza, jak na razie wszyscy sie nabieraja tylko troche sie dziwia ze nic nie pipka jak do niego podchodze hehe plastiki po bokach na drzwiach wymienione zostaly na inne. czasem sie przydaja, drzwi nie obijam na parkingu pod supermarketem. na Alu chwilowo mnie nie stac Sad ale w marzeniach sa juz zalozone. chrom z wlotow sam odpadl Razz
wnetrze seria w zasadzie. za pare dni dodam nowe zdjecia. mam fajna fajne nalepki po bokach, ale to niespodzianka.
Bronek, odwiedz kiedys swoja babcie, a przy okazji mozesz sie mi pochwalic swoim maluszkiem Smile
Powrót do góry
RedSn@kE (Łódź)

PostWysłany: Wto 04 Gru, 07 10:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

malan calkiem spoko lakierek ladny dobrze ze ten chrom odpadl Laughing zbieraj na alu bo te kołpaki to nie wygladaja Wink

Member
Member

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Wto 04 Gru, 07 16:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie lubie zielonego koloru, ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma albo kradnie co popadnie Very Happy
Powrót do góry
Madd (Wrocław)

PostWysłany: Wto 04 Gru, 07 18:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Harnas napisał:
drzwi nie obijam na parkingu pod supermarketem

No bez przesady! W Maluchu? Bez tego plastiku też sie da Smile

Harnas napisał:
chrom z wlotow sam odpadl

Dobrze.

Member
Member

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Wto 04 Gru, 07 21:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Madd napisał:
Bez tego plastiku też sie da

w maluchu wszystko sie da... ];->
tamtych plastikow juz nie ma. jeden zgubilem. teraz od jakiegos czasu sa inne. moim zdaniem nawet ladne. takie przezroczysty plastik ze srebnym bajerem z tylu.

Obiecalem nowe zdjecia wiec sa Razz
bransoletke z napisem <Batmobil> dostalem od koleżanki na urodziny.
jakoś tak mi się spodobała Very Happy

wnętrze:

znaczek V6 też przybył :
Powrót do góry
WitchDog (Łódź)

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Czw 06 Gru, 07 19:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jaki czysty Razz

Member
Member
Pochwał: 13

PostWysłany: Czw 06 Gru, 07 19:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Harnas napisał:
znaczek V6 też przybył :

[/quote]

mnie sie nie podoba Rolling Eyes
Powrót do góry
WitchDog (Łódź)

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Czw 06 Gru, 07 20:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiesz, 3 kunie gratis i bezcenne uznanie Very Happy

PostWysłany: Czw 06 Gru, 07 20:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zadbany i czysty to on jest wiec nie mam do czego sie przyczepic. Znaczek V6 jest zartem i tak trzebo to odbierac...... radio moglbys miec inne np polskie

Polski Fiat 126p red power, Audi A4 B7 2.0 TDI black power, Audi 80 1.8 S white power
Powrót do góry

Member
Member

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Czw 06 Gru, 07 22:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

znaczek V6 oczywiscie byl dla zartu. mnie sie podoba. mialo byc V8. kolega powiedzial zebym sobie ósemke w poziomie przylepil i bede mial wtedy Vnieskonczonosc Very HappyVery Happy ale nie mieli ich w sklepie Razz
Polskie radio?? jakie?? w planach mam wymiane na cos lepszech, bo radyjko nie daje rady przy wiekszych basach, a glosniczki sa ok.

ile kosztuje komplet alusow + opony?? takie ktore zakladam i pasuja bez przerobek. dla mnie czarna magia, ale pytam orientacyjnie.

Powrót do góry
Madd (Wrocław)

PostWysłany: Czw 06 Gru, 07 22:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Harnas napisał:
mialo byc V8

Lol, wczesniej pisałeś, że znaczki były wcześniej Laughing Szym_cios to Ty? Laughing

Harnas napisał:
ile kosztuje komplet alusow + opony??

Zależy jakie - wiadomo. Wink

PostWysłany: Czw 06 Gru, 07 22:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Polskie radio? Oczywiscie Safari lub Wiraz albo Echo te dwa ostatnie sa stereofoniczne nawet. Sam ma Safari 5A a na polce lezy wiraz kasetowy juz przestrojony Wink

Polski Fiat 126p red power, Audi A4 B7 2.0 TDI black power, Audi 80 1.8 S white power
Powrót do góry

Member
Member

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Czw 06 Gru, 07 22:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie...no bez przesady...elegantowi nie przystoją takie rarytasy Razz
Safari Wiraz i tym podobne polskie radyjka nadaja sie do starszych maluszkow, pasuja do ich klimatu(chromowane zderzaki itp. itd.) myslalem ze masz na mysli jakies nowe wynalazki. Very Happy

Madd napisał:
Zależy jakie - wiadomo.

ładne i tanie oczywiscie. jakies np z cc.
Powrót do góry
Madd (Wrocław)

PostWysłany: Czw 06 Gru, 07 23:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przykładowo [ z oponami] :

http://moto.allegro.pl/item277138118_felgi_aluminiowe_org_fiat_4_98_lancia_seat_opony.html

Member
Member

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Czw 06 Gru, 07 23:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ładne....szkoda ze cena to ponad 1/3 wartosci mojego maluszka Sad
Powrót do góry
Madd (Wrocław)

PostWysłany: Czw 06 Gru, 07 23:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Spokojnie można znaleść coś ładniejszego i za mniejsze pieniądze Wink

Member
Member

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Czw 06 Gru, 07 23:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no tak, ale dla mnie alufelgi + opony to i tak dosc spory wydatek.
jedno pytanie, czy na alusach jezdzi sie na oponach bezdetkowych?
ktos mi tak powiedzial, nie wiem czy to bzdura czy prawda.
jak by nie bylo, mnie sie podobaja moje cowpack'i, z daleka wygladaja jak alu a z bliska na bank sa ladniejsze od oryginalnych.
Powrót do góry
SAS (Kraków/NTarg)

Pochwał: 3

PostWysłany: Pią 07 Gru, 07 9:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

"Jade powoli ale przed tobą"
Swietne i na seryjną 650 nadaje się jak nic. Chyb saobie też takie walne ale ciut większe zeby bylo widać z dala. Ale sie krakowiacy będą wściekać zwlaszcza w korkach Twisted Evil

Harnas napisał:
czy na alusach jezdzi sie na oponach bezdetkowych

Na tych nowych tak, ale to nie jest regóła bo ucinasz wentyl i wstawiasz dentke i już ale po co? Ja tam wole bez dentkowe.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 19, 20, 21  Następny
Strona 1 z 21

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński