Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
126p remont by młody (lego)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
młody2 (konin)

Future Member
Future Member
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sob 25 Cze, 11 20:54    Temat postu: 126p remont by młody (lego) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Autko uratowałem przed złomem włascielem był ojciec a teraz jestem ja
rocznik 84
przejechane ma 97 653km
na wyposażeniu miał radio antenę
a teraz fotki po dojechaniu pod garaż

teraz zdjęcia ze stanu blach

zdjęcie przed wyciągnięciem skrzyni biegów i silnika i po

Ostatnio zmieniony przez młody2 dnia Czw 23 Lut, 12 21:40, w całości zmieniany 4 razy
Powrót do góry
Tomek84 (Łódź,Aleksandrów Ł.)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sob 25 Cze, 11 21:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po pierwsze miniaturki Exclamation
po drugie widzę że trochę go ruda podgryzła a ty wszystko od razu wycinasz i nie wspawujesz żadnych wzmocnień, uważaj żeby ci się nie rozjechał w cztery strony świata

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sob 25 Cze, 11 22:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak wytnę podłoge to będą wzmocnienia
Powrót do góry
Damiano (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 5

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sob 25 Cze, 11 22:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jestem pełen podziwu dla Ciebie że podejmujesz się ratowania malucha w takim stanie... duży szacun. czekamy na następne fotki, i powodzenia w naprawach Wink

Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Nie 26 Cze, 11 8:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Robisz z niego rosta ?

Ale pełen podziw za podjęcie się prac Smile

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 26 Cze, 11 10:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wspawaj jakieś wzmocnienia żeby ci się buda nie rozjechała elementy wymieniaj po kolei, a nie wszystko na raz powycinałeś

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
młody2 (konin)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Nie 26 Cze, 11 11:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rosta nie ale wole zedrzeć lakier tylko z wierzku bo pod nim jest dużo rdzy i mieć spokój na 20 lat najpierw idzie podłoga a potem nadkola wew a wzmocnienia będą bo nie miałem czym wspawać bo gazu nie miałem
Powrót do góry
kultowe@op (EL/ETM)

Member
Member
Organizator Manu'12

1994 Fiat 126

PostWysłany: Pon 27 Cze, 11 23:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Podłogi to ty całej lepiej nie wycinaj bo go do kupy nie złożysz. Pamiętaj że maluch nie ma ramy i trzyma sie na tym co mu właśnie wyprułeś, a jeszcze jak powycinasz progi to o ustawieniu geometrii nadwozia bez aparatury możesz tylko pomarzyć i bedziesz miał malucha 4 ślada, który pojedzie tam gdzie lepsza opona pokieruje.Przynajmniej na ten czas wspawaj mu wzmocnienia trzymające konstrukcje pod podłogą a i nie zaszkodzi je potem zostawić. Słuchaj chłopaków bo oni na tym już trzecie zeby zjedli Very Happy A tak to szacun za samozaparcie i czekamy na efekty Smile
młody2 (konin)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Wto 28 Cze, 11 11:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wzmocnienia będą jak pisałem a podłoge wycinam tylką lewa i prawa nie całą
Powrót do góry
Szczepan (Łódź)

Member
Member
Pochwał: 2

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 28 Cze, 11 13:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To rób etapami Very Happy

D'N'B-Dobry bass cały czas Very Happy
Nadworny awanturnik Mr. Green
Powrót do góry
młody2 (konin)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 29 Cze, 11 21:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z nudów umyłem 1 fotel i go napastowałem wygląda jak nowy tylko jeszcze nie wyschnął
Powrót do góry
Aron (Skierniewice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 6

PostWysłany: Sro 29 Cze, 11 22:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie wiem dlaczego, ale jakoś lubie brązowe esteki Mr. Green

Future Member
Future Member

PostWysłany: Czw 30 Cze, 11 10:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jest piękny, strasznie zgnity! powodzenia!
Powrót do góry
młody2 (konin)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Wto 05 Lip, 11 20:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wreszcie jest prąd licznik trochę się ruszyło pojazd flinstonów
stara pół podłoga

i przymiarka nowej pół podłogi j
escze wyczyściłem prawie cała tapicerkę tylkia 1 kanapa została wyczyściłem i wyprałem wszystkie dywaniki wyczyściłem wszystkie plastiki podłączyłem miga na początki czło kijowa a potem arek doradził jak ustawić i idzie elegancko nawet spawy próbne na płytce jakoś wyglądająjutro dalsze prace pszy podłodze
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 07 Lip, 11 20:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pokaż co nabroiłeś Razz

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
młody2 (konin)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Czw 07 Lip, 11 21:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzisiaj był fajny dzię bo praca idzie do przodu i spawanie idzie ładnie dzisijeszy wynik pracy wspawana połówka podłogi

tak wygląda tył podłogi

i przodek

wiem że spawy nie wyglądają zbyd ładnie ale to dopiero początek jutro wytnę drugą połówkę podłogi i wspawam
ps te blachy są krzywo przycięte jak na środku nie będzie fali bo będzie cud
Powrót do góry
metalzkudowy (Kudowa Zdrój)

PostWysłany: Pią 08 Lip, 11 13:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak dla mnie to jesteś mistrzem ze podjąłeś się ratowania takiego malca. Ale dobrze ze nie oddałeś go na złom. Mało takich a jak go zrobisz to wszyscy będą Ci go zazdrościć. Powodzenia!

PS: Twój jest starszy od mojego o 14 lat a ma przejechane mniej niż mój Very Happy

http://www.terytorium126p.pl/forum/malczik-126-elx-98-bo-musi-byc-elegant-cko-t8343.html
Powrót do góry
młody2 (konin)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Pią 08 Lip, 11 20:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wycięta prawa pół podłoga

przymiarka nowej pół podłogi

dzisiaj odwiedził mnie kurier i oto nowy oryginalny przedni pas po katofazie z allego polecam

podłoga jest równo wspawana cód jutro będzie wspawana

Ostatnio zmieniony przez młody2 dnia Pią 08 Lip, 11 21:15, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
metaltymek (Kady)

PostWysłany: Pią 08 Lip, 11 20:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

popieram metalzkudowy, pełen szacun za to, że go ratujesz Exclamation

Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 08 Lip, 11 20:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dobrze idzie,powodzenia przy pasowaniu nowych blach bo czasem pasują do budy jak pięść do nosa

Powrót do góry
młody2 (konin)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Pią 08 Lip, 11 21:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dokładnie szyny fotela są zgrzane po skosie ucięte też krzywo itp
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 08 Lip, 11 21:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

adik007 napisał:
przedni pas po katofazie

Laughing Laughing Po kataforezie Laughing Laughing

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy

Autor postu otrzymał pochwałę.
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 08 Lip, 11 21:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

adik007 napisał:
dokładnie szyny fotela są zgrzane po skosie ucięte też krzywo itp

a potem wbijaj se fotel młotkiem

Powrót do góry
młody2 (konin)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sob 09 Lip, 11 10:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fotel wchodzi tylko ze jest trochę krzywo
Powrót do góry
metaltymek (Kady)

PostWysłany: Sob 09 Lip, 11 10:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

arek bez młota to nie robota Very Happy

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Następny
Strona 1 z 11

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński